Zobacz pełną wersję : swap - pytanie
cosmonauth
30-05-09, 23:05
mam d15b2, chce przejść na 1.6 v-tec (którykolwiek), mając komputer, wiązke kabinową i silnikową, kolektory oraz sam silnik, powinno wszystko działać p&p ? prosze mi wierzyć że szukałem, jeśli było to nie potrafie tego znaleść po prostu..
zalezy jaki vtec, sohc, dohc? mechanicznie jezeli masz komplet na swap to podejdzie calosc. wiazka kabinowa najlepiej HB pod konkretny silnik np Z6/A2
cosmonauth
31-05-09, 08:46
mam dostep do VI gena 5 drzwiowego 1.6 v-tec, dokladnego oznaczenia nie znam, wiem tylko że jest to d-seria no i zastanawiam się nad zakupem i nad tym czy jest to do ogarnięcia..
Od 6gena kabelki do 5 plug&play nie podejdą...
adriangrabowski
31-05-09, 12:36
Ten silnik to D16W4 i wlozysz go do 5 gen. bez problemu wiazki nie potrzebujesz tylko wtyczki po przerabiasz.
ja jakies 2 miesiace temu robilem takiego swapa u siebie i no problem.
cosmonauth
31-05-09, 12:51
no tez tak podejrzewam ze to d16w4, milo slyszec ze mozna to przerobic, czyli opierając sie na schematach elektrycznych jest to do zrobienia?
adriangrabowski
31-05-09, 12:56
daje rade ja dodatkowo mam pomodzone ze mam kompa p28 z d16z6 i wszystko smiga bez problemu .
mechanicznie to tez jest pestka bo choć silnik siedział w 6 gen. aerodeck to łapy ma jak w 5 gen.
Pozdro