Zobacz pełną wersję : Buja kierownica
maarcin_bel
27-03-06, 17:13
Witam mam taki problem jadac swoja hondzia wpadajac w najmniejsza nierownosc na drodze buja mi kierownica odczuwam kazda nierownosc przez kierownice.Moze to byc spowodowane przez wybite gumy na drazkach? czy jest jakas inna przyczyna??
luz na maglownicy
powybijane tuleje w zawieszeniu
brak zbieznosci auta
maarcin_bel
27-03-06, 21:09
ahaa a jaki jest mniej wiecej koszt naprawy??
nie wiadomo co jest przyczyna, podalem przyklady od czego moze to zalezec. Trzeba jechac do warsztatu i sprawdzic i robic.
naprawy czego ?
regeneracja maglownicy
zakupo nowej maglownicy
zakup uzywanej maglownicy
wymiana jednej tuleji
wymiana wielu tuleji
ustawianie zbieznosci
przyczyn jest kilka i mozliwosci tez kilka, ceny sa rozbiezne tez strasznie w szczególnosci robocizna w zaleznosci od miejsca zamieszkania i warsztatu
maarcin_bel
28-03-06, 21:28
ahaa a jest ktos w lodzkim kto sie zajmuje regeneracja maglownic??czy trzeba szukac gdzies dalej??
W łodzi regenerują na teofilowie
maarcin_bel
11-04-06, 19:20
Panowie wymienilem dzisiaj tuleje wachaczy z przodu ustawilem zbieznosc i nadal buja.Maglownica jest w porzadku.Moze to byc stabilizator??Czy moze macie jakas inna diagnostyke??
u mnie buja jak wejdzie na wysokie obroty i chce wyprzedzic klienta i przejezdzam przez koleiny, tak na tych koleinach gibie nim ze czasem sie boje ze z drogi wypadne, mechanik powiedzial ze to koncowki drazkow... 50pln za jedna (sa 2)