Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : żarówka w popielniczce ;)

celtiber
29-05-09, 08:32
kolezanki i koledzy. jak kupilem swoj samochod zauwazylem ze po otwarciu popielniczki, byla ona podswietlana. teraz niestety sie juz nie podswietla nic i stad moje pytanie? jak sie dostac do tej zarowki zeby ja wymienic? warto sie bawic czy szkoda zachodu? szukalem jakiegos bezpiecznika odpowiedzialnego za jej podswietlenie ale chyba takiego nie ma ;) z gory dzieki za odpowiedz. pozdro!

bobibagno
29-05-09, 10:25
kolego jak mnie pamięć nie myli to pod¶wietlenie popielniczki działa tylko na wł±czonych ¶wiatłach (bo niby po co pod¶wietlenie w dzień) wyjmi sobie popielniczke i powinienes miec dostep do tej zaróweczki.

pzdr kolego dla Ciebie bo widze że masz taki sam motorek:)

posmak
29-05-09, 10:32
dokladnie jak mowil przedmowca... dodam tylko ze warto odkrecic te chyba 3 srobki zeby wyciagnac calosc bo tak ciezko jest wyciagnac ta zarowke

cactus
29-05-09, 11:07
A czy w MB1 tez byla popielniczka podswietlana?

drex87
29-05-09, 14:30
A czy w MB1 tez byla popielniczka podswietlana?

raczej we wszystkich 5D była podswietlana

celtiber
29-05-09, 19:38
dzieki bobibango! rowniez gratuluje motorka :) te trzy srubki sa widoczne po wyjeciu popielniczki jak mniemam? pozdro!

drex87
29-05-09, 19:50
dzieki bobibango! rowniez gratuluje motorka :) te trzy srubki sa widoczne po wyjeciu popielniczki jak mniemam? pozdro!

tak dokładnie

celtiber
30-05-09, 18:09
dobra, nie wiem jak ktos to zarowke wymienil kiedykolwiek bo sie bawilem z tym dzisiaj chyba ze 2 godziny i mala franca nie chce wyjsc! odkrecieml 2 srubki i dupa, nie mam pojecia jak ja wyjac :) rozwaze wszystkie propozycje jak sie do niej dostac. pozdro!

zloty81
30-05-09, 18:48
Ja wymieniłem wczoraj po przeczytaniu tego tematu s± 3 ¶rubki 2 na górze i jedna z przodu. Wszystko wychodzi bez problem, aby wyj±ć spalona żarówkę wystarczy przekręcić oprawke.

celtiber
31-05-09, 12:39
w koncu sie udalo!! :) dziekuje bardzo za pomoc!

smasher123
04-06-09, 16:35
Przy stykach zapalniczki mam przewód z żaróweczk± do pod¶wietlenia (prawdopodobnie popielniczki) a w panelu ¶rodkowym nie mam miejsca na wci¶nięcie tej żaróweczki. Ogl±dałem wszystkie plastiki dokładnie i nawet nie ma otworu na cokół żarówki :/ ocb?