Zobacz pełną wersję : Malowanie wnętrza
Witam mam pytanie ...
posiadam szare wnętrze w swoim civic-u czym pomalować je na czarno ??
i gdzie mogę dostać tą "farbę, lakier, spray" ??
ponoc kto pyta nie bładzi, lecz odrobine kreatywnosci oraz własnej inicjatywy jest tu mile widziane...
Wystarczyło uzyć " szukaj "
Tu znajdziesz odpowiedz:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=7433
koledze chyba chodzi o tapicekę
są takie farby do malowania-ktos miał kiedys pomalowane szare wnetrze na beż jasny i było naprawdę OK
nawet to ładnie wychodzi-całkiem mozna zmienic kolor
nie wiem tylko jak z trwałościa na dłuzszą metę...
mi chodzi o deskę boczki itp czyli plastiki .... dzięki za pomoc pzdr
Chyba prościej i taniej będzie kupić czarne wnętrze z wersji, które miały tak seryjnie...
Chyba prościej i taniej będzie kupić czarne wnętrze z wersji, które miały tak seryjnie...
Jestem własnie na etapie wymiany wnetrza na czarne i tu sie zgodze. Zeby to dobrze pomalowac to trzeba sie do tego odpowiednio zabrac, czyli matowienie, odtluszczanie, podklad do plastikow i prznajmniej ze 3 warstwy lakieru do plastikow. Zabawy co niemiara a efekt jaki uzyskasz moze byc dla Ciebie niezadowalajacy i w koncu stwierdzisz ze prosciej i taniej bylo od razu kupic czarne plastiki. Wtedy masz pewnosc ze nic ci sie nie wytrze i nie odprysnie. Ewentualnie pomalowac mozesz jakies pierdółki typu zaslepki itp. których nie uda Ci sie zdobyc w normalnych pieniadzach.
piroman, nie koniecznie. Na forum byl ktos kto malowal wlasnie szare wnetrze na czarne (wszystkie plastiki) i byl z tego zadwolony i taki tez byf efekt :) w dziale nasze hondy 5 gen :) Po odnowieniu taki szarych plastikow mysle ze efekt bedzie lapszy niz kupienie czarnego wnetrza ktore napewno nie bedzie wolne od rys i jakis przetarc :) w kazdym razie pomalowanie jest mozliwe, efekt zadowalajacy z trwaloscia nie wiem bo tematu nie sledzilam :) poszukaj a znajdziesz :P
Kinia ja nie mowie ze jest niemozliwe, ale zeby uzyskac zadawalajacy efekt i jako taka trwałosc trzeba wlozyc w to duzo pracy i uzyc odpowiednich materialow a wtedy koszt jest zblizony do zakupy oryginalnego czarnego wnetrza. Jak ktos sie chce w to bawic to niech sie bawi ja tylko mowie jak jest. A co do tego wnetrza co ktos malowal to widzialem, ale zeby ocenic efekt to trzeba by to zobaczyc na zywo, bo na zdjeciach to wszystko ladnie wyglada ale najwazniesze sa detale...
ten użytkownik to Infi zagadaj do niego w jego hance to wyglada swietnie :)