PDA

Zobacz pełną wersję : terkot przy skręcaniu kierownicą na postoju

Cegła
27-05-09, 11:30
Witam.

Dziś spotkała mnie mało przyjemna niespodzianka :/ podczas skręcania kierownicą (nawet na postoju) słyszę zaje*isty terkot :/ kierownica chodzi bardzo luźno i czuć na niej "przeskakiwanie" koła się kręcą raczej prawidłowo. podczas jazdy momentami "wyrywa" mi kierownicę, i się "blokuje" :/

Przyszedł mi do głowy, że to przegub, ale to raczej na postoju takich akcji by nie było (?). Maglownica :/ ?

Terrence
27-05-09, 11:42
Wejdź pod auto i zobacz czy są jakieś wycieki z przekładni.

Cegła
27-05-09, 12:21
nic nie widać. Dodam jeszcze ze terkot jest przy skręcie w lewo, jak później odbijam w prawo to musi odterkotać swoje,a dalej w prawo jest OK .

adamuss
27-05-09, 12:41
Jedno z dwóch - albo pompa albo przekładnia robi papa. Sprawdź jeszcze poziom płynu do wspomagania.

uKiVTEC
27-05-09, 16:58
prawdopodobnie łożyskowanie amortyzatora się zatarło, jeśli słychać to tylko na postoju to to jest to. Zwykle jest to prawa strona ale sprawdz dokładnie. Ty kręć kierownicą a ktoś inny niech nasłuc****

Cegła
27-05-09, 22:44
słychać w czasie jazdy również. Dodam że jak auto postało 6h, to w czasie powrotu do domu wszystko było idealnie...:confused:

edit :

Jednak maglownica. Odpadł kawałek plastiku osłaniającego i "trochę" jej się przyrdzewiało... Już wymieniona i hanka śmiga dalej :D