2rek
27-05-09, 10:26
no to teraz pytanie - bo ja ma taka przypadłość: otwieram szyby elektrycznie - przygasają światła, po uruchomieniu silnika po ok. 5 sekundach słyszę ciche buczenie, które po włączeniu kierunkowskazów zmienia się w przerywające buczenie.... Czasami tez na 0,5s przygasają światła wraz z tablica - zdarzyło mi się to jak na razie 2 razy od kupna auta. O dźwięk podejrzewałem pompę paliwa pierw, ale gdy włączymy zapłon pompa działa prawidłowo, dopiero po uruchomieniu auta i to nie od razu ten dziwny dźwięk dobiega z jej okolic...
Stad zacząłem szukać innej przyczyny - Czy w takim razie mieliście podobne objawy w opisywanym powyżej przypadku?
i kolejne pytanie, w którym miejscu przyłożyć miernik zęby ustalić czy to alternator / regulator napięcia kończy swój żywot ;) ( po protu :confused: aku na włączonym silniku i powyżej 14V?)
Stad zacząłem szukać innej przyczyny - Czy w takim razie mieliście podobne objawy w opisywanym powyżej przypadku?
i kolejne pytanie, w którym miejscu przyłożyć miernik zęby ustalić czy to alternator / regulator napięcia kończy swój żywot ;) ( po protu :confused: aku na włączonym silniku i powyżej 14V?)