PDA

Zobacz pełną wersję : Problem Audio

Bartun
27-05-09, 00:09
Witam,

Mój problem zaczął sie jakieś dwa tygodnie temu...

Jest ciepły dzień, ja w trasie juz okolo 30 minut i nagle w całym auido ze wszystkich (tak mi sie wydaje że ze wszystkich) głośników zaczyna coś piszczec... ale tak ostro ze az mnie to wystraszylo i gdybym mial civica w kabrio to bym wyskoczyl z niego... wiec jak najszybciej moglem wyłączyłem radio i do konca drogi jechalem po cichu.... w domu wlaczylem to nic sie nie dzialo... a dzis znowu, cieplo, jade sobie i nagle taki pisk ze szybko panel wyjelem by przestało. po chwili wlaczam i znowu pisk... teraz jak jechalem bylo ok...

Zna ktos odpowiec na ta zagadke?

jest jeszcze cos takiego ze jak podłączyłem subufer to przy dodawaniu gazu cos mi swiszczy ale to chyba przez przewody... prawda? za blisko siebie czy cos takiego...

a mam sprzet (jezeli to wogole bedzie przydatne) :

radio Alpine cde 102ri
subwoofer Alpine
wzmacniacz u-dimension
głośniki Eton

Z góry dzięki za pomoc...

Cubus
27-05-09, 00:30
Czy pisk pojawiał się przy wykonywaniu jeszcze jakiejś czynności? Np coś włączałeś? Masz cb?

Bartun
27-05-09, 08:35
nie nie mam CB. Pisk pojawiał sie nagle i co najlepsze ja nie slucham glosno muzyki ale gdy zaczyna sie pisk to jest glosniej niz ustawiona glosnosc czyli przyciszanie nic nie dalo musialem poprosu wylaczyc radio.

ppm702
27-05-09, 10:24
wygląda to na problem z masą w radiu albo wzmacniaczu. Ale precyzyjniej zdiagnozować na odległość będzie bardzo ciężko

Bartun
27-05-09, 11:54
czyli jednak odwiedzic jakis car audiowy warsztat?

ppm702
27-05-09, 11:57
byłoby to zdecydowanie wskazane