Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Potrzebuje program do hondy Pomóżcie

januwek
26-05-09, 15:01
Koledzy mam civica ej9 i motor d14a4 w nim. Miałem spalanie ok 7l/100km włożyłem do bagażnika tube ze wzmakiem i założyłem koła z oponami 205x45x16r (a wcześniej miałem wąskie 14 cali) i spalanie mi wzropsło do prawie 14litrów!!!! Czy to możliwe ze przez koła i tube aż tyle?? Mechanik powiedział żeby sie podpiąć pod komputer bo mogła mi paść sonda lambda i z tąd to spalanie. Kolega umie to zrobić ale ma tylko program go vw i seata. Jak ktoś ma do hondy to prosze o pomoc.

ygor
26-05-09, 15:09
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=6877&highlight=samodiagnostyka

ale jak ci sie check nie swieci to pewnie nic nie wyjdzie ... moze byc wlasnie sonda , kapcie zalozyles wg mnie duzo na wyrost , ale nie az tak zeby dwukrotnie spalanie ci skoczylo ... a jak temperatura silnika ? ogólnie jest milion tematów o spalaniu , poszukaj troche

januwek
26-05-09, 16:15
no własnie nic sie nie świeci a od sondy kontrolki nie ma:( i tez mi sie wydaje ze za duzo by spalanie wzrosło

ygor zrobiłem tak jak było napisane w tym linku co mi podesłałes. nie mam absu wiec ta kontrolka chyba odpada. zetknełem te dwa kable z wtyczki i wlaczylem zapłon i nic mi nie mruga. wszystko jest normalnie. a czy jak bym miał problem z sonda to by cos mrugneło???