Zobacz pełną wersję : czy lampa przednia z anglika pasuje do wersji europejskiej
Witam!
czy lampa przednia (prawa) z civica 5d sprowadzonego z Anglii (z kierownicą po prawej stronie) anglika pasuje do wersji europejskiej, zakupionej w Niemczech?
Mam auto po wyspadku i musze szybko zakupić, mam możliwość zakupićtanią lampę z civica 5d wersja angielska i nie jestem pewnien czy podejdzie jak się należy i czy uchwyty się zgadzają??
Pozdrawaim!!
o ile kojarze sytuacje to uchwyty Ci podejda i dasz rade zamontowac ale nie ustawisz jej zeby Ci dobrze swiecila
o ile kojarze sytuacje to uchwyty Ci podejda i dasz rade zamontowac ale nie ustawisz jej zeby Ci dobrze swiecila
aha, dziękuje za odpowiedź, czyli jednym słowem się nie nadaje...
Pozdrawiam!
dokladnie swieci na odwrot
dokladnie swieci na odwrot
tzn dokładnie?? że na odwrót, że za wysoko (bo to lewa lampa, źle napisałem w pierwszym poscie, sorry) i oślepiała by kierowców nadjeżdżających z przeciwka
tzn dokładnie?? że na odwrót, że za wysoko (bo to lewa lampa, źle napisałem w pierwszym poscie, sorry) i oślepiała by kierowców nadjeżdżających z przeciwka
Zobacz, tu masz rozkład swiatla w standartowych reflektorach samochodowych.
http://www.skoda.yoyo.pl/porady/zarowki/VP-zasieg.jpg
Zmiana swiatel na takie z UK spowoduje: zły rozkład swiatla, oslepianie innych kierowcow, klopoty w przypadku kontroli drogowej lub przegladu (inne oznaczenia homologacji na lampach).
W 4 słowach : nie pasuja, nie warto.
W 4 słowach : nie pasuja, nie warto.
BArdzo dziękuje za jasne objaśnienie! Pzrd!
no dobra, ale jest jeszcze jedna mozliwosc, jesli jestes zlota raczka:D i masz swoje klosze i nie dostaly bardzo po d... to jest mala szansa.
za rozpraszanie swiatla odpowiada take skielko pocite na pryzmaty zaraz za przednia szybka klosza, jesli w twoim starym klosu jest to calem to mozesz rozkleic ba klosze i wymienic te szybki i masz tanie dobre klosze:D ale trzeba sie troche pobawic
@qba1983 dzięki bardzo za rade, pomysł bdb, jednak z mojej lampy najwiekszy kawałek miał 5x5 cm :)
Przy okazji mam teraz pytanie dotyczące lampy tylnej, też do mojego civica, czy wersja europejska różni się od angielskiej?
bo przecież nie będzie oślepiać bo to tylna lampa... ?
Tylna różni się tym że przeciwmgielne jest z drugiej strony, ale bardzo łatwo to przerobić wycinając zaślepkę w tej w której nie ma przeciwmgielnego i zaślepiając otwór w drugiej lampie.
Pozdro
nie bardzo kumam o co chodzi z tym halogenem to o wsteczny chodzi? czy o inną żarówkę jeszcze?? nie mam niestety dwóch lamp w ręce bo tak jest najłatwiej porównać :) też pozdr
chodzi o światło tylne przeciwmgielne które jest z jednej strony (u nas z lewej u angoli z prawej)
na pewno nie będzie pasowalo bo sam sobie odpowiadasz u nas z prawej u angoli z lewej jest to przeciwmgielne. Pozdrawiam Andrzej:)
chodzi o światło tylne przeciwmgielne które jest z jednej strony (u nas z lewej u angoli z prawej)
Jacek nic się nie stanie jak dorobisz sobie oprawkę i będziesz mial po obydwu stronach jak w wersji amerykańskiej:cool:
tak, rozumię, ale jakoś ją zaadoptuję, albo wymienię klosz, bo tylko szkiełko mam rozbite a jak nie to pokminię z zrobieniem miejsca na przeciwmgłowe.
Dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich hondziarzy :)
tak jak wcześniej pisano miejsce jest tylko zaślepione wystarczy wyciąć zaślepkę
:) dzięki za pomoc! Widze że można na Was liczyć, pozdro
P.S>
Sorry za offtopic...
Stary temat, ale nie chcę zakładać nowego wątku.
Mam pytanie: jak rozpoznać czy lampa przednia jest do anglika, czy też wersja europejska (ruch prawostronny)? Może jest jakaś różnica w oznaczeniach na kloszu, jaka?
Stary temat, ale nie chcę zakładać nowego wątku.
Mam pytanie: jak rozpoznać czy lampa przednia jest do anglika, czy też wersja europejska (ruch prawostronny)? Może jest jakaś różnica w oznaczeniach na kloszu, jaka?
http://lmgtfy.com/?q=oznaczenia+na+reflektorach&l=1