Zobacz pełną wersję : Tłumik końcowy do HB 1.4
Witam. Mój tłumik choć z zewnątrz wygląda dobrze, to w środku chyba się coś posypało i wydaje takie brzeszczące odgłosy przy dodawaniu gazu, głównie na 5. biegu. Zamierzam kupić jakiś zamiennik. Może mi ktoś coś doradzić ? Kupił moze ktoś któryś z tłumików które są oferowane na Allegro (cena ok. 130 PLN)?
Dzieki z góry za sugestie.
A może katalizator się posypał i tak brzęczy, jakby jakaś blaszka ocierała o coś metalwego?
Wjedź na kanał i potarmoś cały wydech. Usłyszysz co grzechocze. Z dobrych tanich zamienników to Asmet jest polecany.
z tłumików na allegro ludzie chwalą sobie tłumiki od ciekawski80 jest nawet tu u nas na forum. doradzi, pomoże wybrać i cena bardzo atrakcyjna.
Również polecam wjazd na kanał bo mi też ostatnio brzęczało w pewnym zakresie obrotów no i okazało się, że to tylko obudowa kata. Była już na tyle skorodowana że trzymała sie tylko na 2 śrubach
Witam. Mój tłumik choć z zewnątrz wygląda dobrze, to w środku chyba się coś posypało i wydaje takie brzeszczące odgłosy przy dodawaniu gazu, głównie na 5. biegu. Zamierzam kupić jakiś zamiennik. Może mi ktoś coś doradzić ? Kupił moze ktoś któryś z tłumików które są oferowane na Allegro (cena ok. 130 PLN)?
Dzieki z góry za sugestie.
A może katalizator się posypał i tak brzęczy, jakby jakaś blaszka ocierała o coś metalwego?
mam polski cały wydech firmy IZAWIT kupowany niedawno.
Środkowy kosztuje coś około 150PLN
końcowy 250 bodaj.
A Tobie jak już koledzy napisali przerdzewiało najprawdopodobniej mocowanie osłony termicznej wydechu.
Wystarczy na obejmie skręcić albo urwać w pierony
Osłonę katalizatora już wyrwałem... Jutro jadę do mechanika. Po przeczytaniu różnych postów wydaje mi się że katalizator jest do wymiany. Ale zobacze jutro.
Wjedz na kanal tak jak koledzy radzą, często też daje o sobie znać osłona katalizatora.
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=10682