PDA

Zobacz pełną wersję : Tłumik końcowy do HB 1.4

aroon77
25-05-09, 23:06
Witam. Mój tłumik choć z zewnątrz wygląda dobrze, to w środku chyba się coś posypało i wydaje takie brzeszczące odgłosy przy dodawaniu gazu, głównie na 5. biegu. Zamierzam kupić jakiś zamiennik. Może mi ktoś coś doradzić ? Kupił moze ktoś któryś z tłumików które są oferowane na Allegro (cena ok. 130 PLN)?
Dzieki z góry za sugestie.

A może katalizator się posypał i tak brzęczy, jakby jakaś blaszka ocierała o coś metalwego?

mickee
26-05-09, 09:02
Wjedź na kanał i potarmoś cały wydech. Usłyszysz co grzechocze. Z dobrych tanich zamienników to Asmet jest polecany.

czara
26-05-09, 09:22
z tłumików na allegro ludzie chwalą sobie tłumiki od ciekawski80 jest nawet tu u nas na forum. doradzi, pomoże wybrać i cena bardzo atrakcyjna.

dominiq
26-05-09, 21:03
Również polecam wjazd na kanał bo mi też ostatnio brzęczało w pewnym zakresie obrotów no i okazało się, że to tylko obudowa kata. Była już na tyle skorodowana że trzymała sie tylko na 2 śrubach

Chemiczny
27-05-09, 12:12
Witam. Mój tłumik choć z zewnątrz wygląda dobrze, to w środku chyba się coś posypało i wydaje takie brzeszczące odgłosy przy dodawaniu gazu, głównie na 5. biegu. Zamierzam kupić jakiś zamiennik. Może mi ktoś coś doradzić ? Kupił moze ktoś któryś z tłumików które są oferowane na Allegro (cena ok. 130 PLN)?
Dzieki z góry za sugestie.

A może katalizator się posypał i tak brzęczy, jakby jakaś blaszka ocierała o coś metalwego?

mam polski cały wydech firmy IZAWIT kupowany niedawno.
Środkowy kosztuje coś około 150PLN
końcowy 250 bodaj.

A Tobie jak już koledzy napisali przerdzewiało najprawdopodobniej mocowanie osłony termicznej wydechu.
Wystarczy na obejmie skręcić albo urwać w pierony

aroon77
27-05-09, 15:16
Osłonę katalizatora już wyrwałem... Jutro jadę do mechanika. Po przeczytaniu różnych postów wydaje mi się że katalizator jest do wymiany. Ale zobacze jutro.

lukaskus
29-05-09, 23:29
Wjedz na kanal tak jak koledzy radzą, często też daje o sobie znać osłona katalizatora.

havok
30-05-09, 10:44
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=10682