Zobacz pełną wersję : Xenony...problem..
Witam, panowie mam taki problem...Mam Civica 2005r. i żaróweczki H1. Chciałem założyć zestaw HID właśnie H1. I tu zaczyna się mój problem..Otóż żarówki H1 włożone sa w jakieś plastikowe "coś" (patrz foto niżej) z czego wychodzą dwa bolce, drucik który się naciąga trzyma żarówkę właśnie dzięki temu białemu plastikowi.. I tutaj moje pytanie...jeśli kupie Xenony z H1 to jak ten drucik będzie trzymał ten żarnik?..
http://img32.imageshack.us/img32/8594/img0127knd.jpg
http://img269.imageshack.us/img269/5083/img0128r.jpg
http://img269.imageshack.us/img269/5138/img0129j.jpg
Moze ktoś miał podobnie?
Proszę o pomoc:P
Pozdrawiam!
jezeli kupisz zestaw HID to ta plastikowa przejsciowka nie jest potrzebna nie zamontujesz z ta przejsciowka. Drucik tez juz nie bedzie potrzebny skoro nie bedzie przejsciowki, ja u siebie wykorzystalem gumy w ktore byly wlozone xenony i siedza stabilnie ani drgna. Duzo by tu tlumaczyc w kazdym razie kup zestaw HID i samemu dojdziesz jak to zamocowac nic trudnego:)
wielkie dzięki za odp. Jutro kupie xenona i jak cos to będę pisał:))
A powiedz mi jeszcze jak z przetwornicami? jest miejsce żeby je zamontować?:) Czy miales jakis problem?;p
Pozdrawiam:)
Przetwornice schowaja ci sie elegancko pod lampy, jest tam wystarczajaca przestrzen..nie bedzie ich nawet widac.ja mam tak zamontowane xenony w oryginalne soczewki
wyslij mi meila na priv to Ci podesle fotki jak ja mam umocowane
a jak to jest z xenonem, plastikowe reflektory EP1,2 nie beda sie topily? ciamnialy?
jak mam szukac xenonow na allegro do civica bo tez jestem zainteresowany moze podacie jakies parametry?
a jak to jest z xenonem, plastikowe reflektory EP1,2 nie beda sie topily? ciamnialy?
jak mam szukac xenonow na allegro do civica bo tez jestem zainteresowany moze podacie jakies parametry?
Nic się nie pali i nie topi. Pooglądaj sobie, poczytaj i wybierz jaka barwa Ci odpowiada, ja osobiście mam 5000K i jestem bardzo zadowolony, według mnie max to 6000K i więcej bym nie włozył, ale to kwestia gustu. Najlepiej zobaczyć to na własne oczy.
a gdzie moge to obejrzec? widze ksenony na ulicy ale nie wiem ktore ile maja K? Mozna to gdzies zobaczyc i porownac w 1 miejscu?
4300- lekko zoltawy dopiero pod katem widac biale swiatlo
5000k- biale swiatlo
6000k-blekitne swiatlo
8000k- swiatlo wpadajace w fiolet
to tak mniej wiecej tylko opisane ale musialbys zobaczyc na zywo
dokladnie im wyższa temperatura świecenia tym bardziej niebiesko, może to porównanie Ci to lepiej zobrazuje:
http://img41.imageshack.us/img41/6315/porownanietrzechbarw.jpg
a jakie xenony polecacie do EP1 z reflektorami soczewkowymi? jakies konkretne marki, producentów itd?
jak dla mnie 6000k najlepszy wybor dlatego sam takie mam, chociaz teraz wsadzilbym 5000k bo sie gliniarzom tak w oczy nie rzucaja a wiadomo ze jest nagonka na xenony:)
a jakiego producenta masz te ksenony? jakis konkretny model?
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=3458&highlight=xenony poczytaj ten temat wrzucilem tutaj foto opakowania
Najlepiej świecą 4300K i daja jeszcze taką w maire ciepła barwe, jak założysz 6000K to nie będzie Ci się prowadziło przyjemnie samochodu, światło jest zbyt blade.
heh widze ze kolega pati nie widzial jak swieca 6000k bo jak dla mnie to prowadzi sie wlasnie bardzo przyjemnie. Z zewnatrz jak popatrzysz na swiatlo to jest niebieskie ale od wewnatrz jak patrzysz jest mocno biale. Mi sie jezdzi bardzo przyjemnie i wszystko o wiele lepiej widac jezdzilo ze mna mnostwo osob ktore malo sie nie posikaly z zachwytu jak wszystko bardzo dobrze widac czysto i przejrzyscie. Sam osobiscie nie widzialem 4300 od wewnatrz dlatego sie nie wypowiem ale dziwi mnie Twoja opinia ze przy 6000k nie ma przyjemnosci z jazdy. Jak dla mnie przyjemnosc jest bardzo duza i nie zamienil bym je na zadne inne, wspomnialem tylko ze zamienilbym na 5000k ale tylko ze wzgledu na policje zeby sie nie rzucac im w oczy.
Tak sie kolego składa, że jeździłem dosyć długo na 6000K i jest to straszliwa porażka (na 5000K też jeździłem). Obecnie mam 4300 i jestem z nich bardzo zadowolony, pozatym myśle, że jak by 6000K było takie fajne to producenci wkładali by to do aut a nie 4300 i denerwuje mnie okrutnie jak Ci wszyscy sprzedawcy na allegro próbują wcisnąć ludziom, że oko bardziej woli zimne barwy.
Tylko 4300k - barwa najbardziej zbliżona do tych fabrycznych xenonów montowanych w hondach i innych markach - białe z bardzo małym zabarwieniem niebieskiego. W poprzedniej Hondzie jezdzilem na 6k i byly za bardzo niebieskie co przypominalo wiejski tuning i niepotrzebnie rzucało się w oczy a zakładamy że to ma dobrze oświetlać drogę a nie robić odpust. Obecnie mam zestaw BOSCH włożony do fabrycznych soczewek i wszystko wygląda jak w oryginale.
czy masz symbol tego zestawu BOSCHa?
Ja mam 6000 i jestem mega zadowolony:D a najbardziej jak na światłach stoję i moja Hania odbija sie wpupce innego autka i widze dwa niebieskie oczka;D hiihih
A kolego zloty male sprostowanie...Od kiedy oryginalne Xenony maja temp 4300?:D heheh chyba sie pomyliles bo0 z tego co mi wiadomo(na 99%) jest to temp 5600...pozdro:)
No to sie pomyliłeś w 99%
Tak się sprzeczacie o te fabryczne xenony a ja nie byłbym tak pewien co do jednej barwy oryginalnych instalacji. Na pewno wcześniej wychodziły auta 4300, tak wychodziła większość, teraz jednak jak widzę z naprzeciwka np jakiegoś nowego merola to tak daje w gały, że mam wrażenie że mają one po 8000K, aż fioletowo, totalne przegięcie, więc nie wiem jak to teraz jest do końca:) Zależy od producenta i uzyskanej homologacji. Wydziwiają teraz nowe furacze więc wszystko możliwe i w serii.
Ja mam 6000 i jestem mega zadowolony:D a najbardziej jak na światłach stoję i moja Hania odbija sie wpupce innego autka i widze dwa niebieskie oczka;D hiihih
A kolego zloty male sprostowanie...Od kiedy oryginalne Xenony maja temp 4300?:D heheh chyba sie pomyliles bo0 z tego co mi wiadomo(na 99%) jest to temp 5600...pozdro:)
Nie wiem jaka barwa jest w fabrycznych wiem natomiast ze gdy postawilem swoje auto z 4300 i oryginal w CTR byly niemal identyczne, 6000k swiecily przy tych fabrycznych jednak zdecydowanie na niebiesko.Co do marki xenonow to mysle ze to w wiekszosci i tak chinszczyzna, ja akurat założyłem BOSCH bo chciałem mieć na już a tylko taki znalazłem w sklepie na miejscu, fakt że przepłaciłem ale nie żałuje.
ja nie mam zamiaru sie sprzeczac ktore sa lepsze napewno jest to kwestia gustu moje 6000 nie mecza mi oczu i tak jak powiedzialem jezdzilo ze mna mnostwo osob i nie uslyszalem ani jednego negatywnego zdania na 6000k tylko sam zachwyt:) ale ktos kto chce zalozyc to najlepiej niech sam na zywo sobie obczai ktore jak swieca i wybierze te ktore mu najlepiej odpowiadaja:)
dokładnie, zależy co się komu podoba, o gustach się nie rozmawia;s
dokładnie, zależy co się komu podoba, o gustach się nie rozmawia;s
oczywista sprawa, że o gustach się nie rozmawia, tylko że ta sprawa dotyczy też innych użytkowników drogi ( w tym policji:)) i dotyczy bezpieczeństwa. No więc nie tylko to że nam się fajnie jeździ, tylko czy nie oślepiami innych. Mam tu na myśli wszystko powyżej 6000K, co w dzisiejszym polskim "tuningu" się zdarza dosyć często, bo fajnie wygląda mógłby ktoś rzec - przecież rzecz gustu. Z resztą i 4300K źle ustawione będzie oślepiać, tak samo seria, więc trzeba o tym pamiętać.