PDA

Zobacz pełną wersję : D16Z6 brak mocy na III biegu

bertj
25-03-06, 02:08
Witam
Mam silnik jak w temacie i problem z moca.
Otoz wymienialem ostatnio filtr powietrza i przez to moja Hania jest jakby słabsza. Wrzucam I bieg i rusza z piskiem, II mam juz prawie 100km/h, ale na III wlecze sie jak żółw, prawie w ogole nie przyspiesza. Objawy sa 2:
- raz obrotomierz wspina sie w górę bardzo powoli
- a czasem (rzadko) obroty w momencie wskakuja, ale nie ma to przełożenia na kola
Co moze byc przyczyna takiej akcji? Jak wrzuce IV to jest ok, tak samo na V na trasie spokojnie wyprzedzam inne autka.
Swiece maja przejechane 15 tys km.
Dzieki za odp
Pozdrawiam
Bartek

bartol
25-03-06, 13:46
[quote="bertj"] a czasem (rzadko) obroty w momencie wskakuja, ale nie ma to przełożenia na kola
Co moze byc przyczyna takiej akcji? [quote]

Wyglada na slizgajace sie sprzeglo...ale to dzialo by sie raczej na kazdym biegu i caly czas :roll:

carlose
25-03-06, 20:52
oczywiście filtr powietrza nie ma nic tu wspólnego, raczej to zbieg okoliczności, tak jak bartol napisał jakby to było sprzęgło to na każdym biegu nie było by mocy.
A jak wogóle pracuje skrzynia ? jak wchodzą biegi ?

baza
25-03-06, 22:10
A wogóle to może być tylko twoje błędne odczucie bo D16Z6 ma taką skrzynię że do dwa strasnie ciągnie a potem faktycznie jest lekki spadek.

hcc
26-03-06, 14:04
bo 3-ka jest strasznie dluga - ot to :) nic z tym nie zrobisz

Cairo
26-03-06, 14:36

Jak będziesz chciał to zrobisz...zmienisz skrzynie.

hcc
26-03-06, 15:21

Jak będziesz chciał to zrobisz...zmienisz skrzynie.

pewnie ze tak :) najlepiej udac sie do REM-a :)

LIO
26-03-06, 15:31
nie wydaje mi sie zeby to chodzilo o to ze skrzynia na III jest dluga, na tym biegu tez zapie**la tyle ze duzo dluzej niz na wczesniejszych. Mysle ze nie w tym tkwi problem, inaczej nie byloby to poruszane na forum.