Zobacz pełną wersję : opóźnienie centralnego zamka od strony pasażera ???
.witam .mam taki problem.civic 5 gen 3d.centralny zamek od strony pasażera otwiera sie jakby z opóźnieniem ,albo dopiero za którymś razem .co może byc przyczyną?niestety nie znalazłem rozwięzania w wyszukiwarce ,dziękuję za pomoc.
Najwidoczniej "coś" mu stawia opór... Ściągnij boczki i pszesmaruj co trzeba ;)
Witam
Podepnę się do tematu. Zakładając alarm w swojej hani, chciałem się wpiąć w centralny zamek i przez przypadek przypaliła się troche płytka w centralce. Zaniosłem ją do znajomego elektronika i naprawił. Ale od tego czasu mam problem z centralnym pasażera. Trzeba wolno przekręcać kluczyk od strony kierowcy i zaskakuje - może u ciebie jest to samo. Od tego czasu jak chce żeby się otworzyły drzwi pasażera wolno przekręcam kluczyk i nie problemu. Spróbuj u siebie. Poza tym teraz robi się już ciepło to może zobacze na prawe drzwi i coś znajde.
Pozdrawiam
Może drut, który łączy siłownik i cięgno zamka się trochę przesunął, musisz sciągnąć boczek kierowcy i poeksperymentować.
Rikoo, dział chyba dobry.
Bo pewnie już temat został przeniesiony 8)
Sprawdz czy silownik pracuje w poziomej pozycji. Jesli jest ze skosa to moze sie tak robic. Jak juz bylo wyzej ciegna mozesz przesmarowac i sprawdzic mocowanie miedzy ciegnem od zamka a silownikiem.
przesmaruj i bedzie gicior .mialem to samo tylko ze u mnie drzwi pasazera czasami sie nie zamykaly wcale.dalem wazelinki technicznej i jest gumka myszka:)
u mnie też sie drzwi pasazera nie zamykają, centralny działa tylko jak pada deszcz, wiec zapewne powodem mogą być jakieś niestyki w elektryce
to sprawdz kostki znajdujace sie miedzy drzwiami a slupkiem,prysnij jakims elektrokontaktem i powinno byc dobrze,a przy okazji posmaruj ciegna w drzwiach zeby lekko sie sie przesuwaly itp.