PDA

Zobacz pełną wersję : [Vgen] kulki w prowadniach od fotelu

fishki
24-05-09, 19:30
Witam

Przejrzałem forum i znalazłem informacje jak naprawić bujajacy sie fotel uzupełniajac prowadnice o brakujące kulki metalowe. Musze naprawic tego typu usterke w hondzie z 95r. w jajku. Znalazłem informacje ze kulki które wkladaja forumowicze do VI gen maja srednice 6.25mm. Jestem niemal pewny, ze hondzie która aktualnie serwisuje musza byc kulki mniejsze. Kiedyś nawet taka znalazłem ale ponownie zgineła. Czy ktos ma doswiadczenie jakie tam wcisnac kulki? (srednica) i moze o co pytac w sklepie? czy moze to kulki od jakiegos elementu w rowerze lub z jakiegos łożyska?

Dzieki za odp :)

mcezi79
24-05-09, 23:30
Kulki mogą być nawet 6.5mm, sam takich użyłem, fotel się ładnie przesuwa. A kulki z łożyska rowerowego, prawdopodobnie z piasty, zaopatrz się w suwmiarkę i ciśnij do sklepu z częściami do rowerów. Łożysko-1.20pln

CroX
25-05-09, 12:34
Podpinam się...fotel pasażera mi się buja...gdzie i jak wsadzić te kulki żeby przestal się bujać?

Misiekemeryt160
25-05-09, 12:35
ja tez bym był wdzięczny jakby ktoś jakoś może na foto cos pokazał alebo jak...

mcezi79
25-05-09, 12:54
http://www.honda.slask.pl/forum/viewtopic.php?t=7512&highlight=bujaj%B1cy+fotel

fishki
25-05-09, 15:38
Witam

Kulki kupiłem i fotel nabrał stabilnosci i jest super. Problem polega na tym, ze jedna z rolek nie jest w pozycji krancowej. Fotel nie jest regulowany w calej pasmie prowadnicy:/ Pytanie: Jak te kulki wyjac zeby to złozyć jeszcze raz ;( Calosc jest mega stabilna. Co do kulek to polecam te z piasy rowerowej. Troche ponad 6mm trzyma:)