PDA

Zobacz pełn± wersję : kalmaka od kierowcy

dexster
22-05-09, 12:33
Witam dzi¶ rano wstaje sobie idę do auta a tam zastaję nieciekawy widok.
Jaki¶ id... wyrwał mi klamkę od kierowcy i teraz taki sobie wisi moje pytanie jest proste kupię sobie now± klamkę ale nie mam pojęcia jak rozebrać boczek żeby się do niej dostać ( skleiłem j± ale nie lubię prowizorki )
ma kto¶ jaki¶ manual ( najlepiej obraskowy :) ) jak to zrobić

reaktor
22-05-09, 13:37
z tego co pamietam rozebranie boczka duzo nie da , tam gdzie klamka jest blacha ponadto chyba dziesz musiał wyj±ć szybę, ale moge sie mylić. Boczek rozbiera sie bardzo prosto odkrecasz wszystkie pierdoły z drzwi: klamka ,sterownik do szyb zdejmujesz maskownice koło lusterka, odkrecasz jedn± ¶rubkę ktora trzyma boczek i dalej musisz oderwać dół jest on na plastikowcyh zatrzaskach zdjae 2 na dole i po jednym po boku pozniej do podnosisz do gory i gotowe

drex87
22-05-09, 14:20
szyby nie musisz sciagac odkrecasz dwie srubki w race sa duze otwory zobaczysz w klamce masz jedna jak ja odkrecisz przesuwasz klamke do przodu lekko ciagniesz do siebie i tam bedziesz miał zabezpieczenie drutu do otwierania dzwi sciagasz to z przodu masz plastikowy wkret u góry wykrecasz go łapiesz za spód boczka szarpiesz do siebie i podnosisz do góry odpinasz wiazke od sterowania od szyby pamietaj zeby szyba była podniesona do góry i patrzysz od srodka na klamke masz dwie sróby bodajze na klucz 10 odkrecasz je i od zewnatrz wyciagasz lekko trzyma sie to jeszcze na drucie na którym jest gwint delikatnie obracasz klamka aby wykrecic ja z druta no i kalmka twoja

posmak
22-05-09, 16:29
tu jest link jak sciagnac boczki

http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=5072

dexster
23-05-09, 16:32
a takie pytanko te klamki się czym¶ różni± bo ja mam juz po lifcie auto z 97/98 a widziałęm a allegro klamke za 30 zł ale do 95 97 roku ?? i czy łatwo jest przełożyć zamek

Wielkie dzięki

dexster
29-05-09, 09:53
ale nie wiem jak z kołeczkiem od zamknięcia to się odkręca czy wyci±ga go do góry a może nić z nim nie muszę robić??

cubrynka
29-05-09, 18:56
kołeczka nie ruszasz boczek po odpięciu zatrzasków i odkręceniu ¶rubek podnosisz do góry i zdejmujesz