Zobacz pełną wersję : Dywaniki VII gen. 3D/5D
Witam!
Potrzebuję się utwierdzić w przekonaniu, że dywaniki z wersji 5D nie pasują do 3D.
Mam problem gdyż nigdzie nie mogę dostać porządnych dywaników welurowych do EP1 (wersja 3D).
W ASO TIM-POL (Lublin - Świdnik) zakupiłem dywaniki welurowe (wersja 5D) które za nic pomimo zapewnień sprzedawców nie chcą pasować do mojego auta.
W ASO Honda Matraszek (W-Wa Marki) chcieli mi sprzedać od VIII gen. i nie widzieli różnicy, ale to już odrębna historia...
Co ciekawe i tu i tu twierdzą, że dywaniki 3D/5D są w pełni zamienne i nie ma różnicy jakie się zakupi.
Porównywałem zdjęcia dywaników 3D i 5D z allegro i tylny w wersji 3D wydaję się być mniejszy - ale to tylko tak na oko ze zdjęć. U mnie nie pasuje ani tył, ani przód.
Jestem przekonany, że dywaniki z 5D nie pasują do 3D. Co Wy o tym sądzicie? Potrzebuję jakiegoś potwierdzenia, że się nie mylę zanim pojadę się wykłócać.
Towar tak czy siak muszę zwrócić ale obydwa ASO (podejrzewam, że znajdzie się ich więcej) permanentnie wprowadzają klienta w błąd. Coś tu chyba jest nie tak...
Nie wiem czy dużo pomogę ale :
Kupiłem dywaniki w hurtowni z częściami motoryzacyjnymi do swojego EP2 i wyszczególnione jest "na opakowaniu" iż pasują tylko do civica 3d 2001-2005r.
Jeśli chodzi o ASO to w ASO Hondy w Sopocie w cenie oryginalnych (prawie 200zł :mad:) chcieli mi wcisnąć zwykłe dywaniki "z allegro" kosztujące 50 zł,których jakość jest co najwyżej średnia...
Pozdrawiam
Witam. Tak jak wspomniałeś, dywanik tylny od 5D jest na pewno jest szerszy, tzn od kanapy do środkowego panela jest więcej miejsca, wycięcia niby te same ale całość szersza, to na pewno, co do przodu to nie wiem.
Dywaniki do 5d są szersze. Ja do wszystkich moich samochodów robiłem zawsze wykrój i zlecałem ich wykonanie w firmie Unimax z Suchego Lasu (trzeba zadzwonić bo ich strona jest nieaktualna - tel. 061 812 59 94). Na ich stronie można było sobie zobaczyć materiały. Powinni mieć mój wykrój do 3d bo pamiętam, że chcieli wiedzieć do jakiego auta go zrobiłem, żeby wciągnąć go do swojej bazy danych. Jak już się zdecydujesz na wykonanie dywaników, zamów sobie 2 szt. dywanika dla kierowcy, bo się najszybciej niszczy.
Robert
Dzięki Panowie za odpowiedzi, znaczy, że jest jak przypuszczałem.
Robert_F, myślałem już o tym żeby zrobić wykrój i przewidziałem 2 szt. od kierowcy ale dzięki.
mam gumowniki ori do 5d i jest oznaczenie na nich żeby pasowały do 3d to trzeba je podciąć... wynika to z większego rozstawu kół 5d nad 3d...
dlatego kupujesz 5d i podcinasz - gumowe.. nie wiem jak welury
Welurów nie podetniesz bo są obszyte.
Welurów nie podetniesz bo są obszyte.
No właśnie:)
A gumy do weluru nie ma co porwnywać, bez urazy ale ja swoje gumy odrazu odstawiłem, ani razu nawet zimą auto nie poczyuło tego wynalazku, welur i tylko welur, gdybym nawet musiał go zmieniać co pół roku:) Pozdrawiam.
Witam, może ktoś polecić jakaś aukcje allegro z dywanikami do Civica 3D? Czytałem ze nie wszystkie pasuja idealnie a przeglądając aukcje to każdy ma inny krój..moze ktos zapoda linka?:P
pozdrawiam!
Ktos moze je polecic bo chce je zamowic?
http://www.allegro.pl/item931212282_dywaniki_welurowe_premium_honda_civi c_01_05r_3d.html
Tutaja na tej stronce sa ciekawe dywaniki http://dywanikiwelurowe.pl/p/18/716/dywaniki_welurowe_honda_civic-honda.html
Swojego czasu sam zrobiłem wykrój na papierze opakowaniowym i wysłałem do firmy, która robi takie dywaniki. Warto zamówić 2 szt. dywanika kierowcy gdyż najszybciej się zużywa.
Firma nazywa się PPH Unimax tel. 61 812 59 94. Powinni mieć nawet moje wykroje do 3d bo wiem, że je sobie zostawili jako dokumentację.
Polecam dywaniki produkowane przez firmę PFI PFI na allegro (http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=1690141)
Co prawda nie widzę teraz dywaników do tego modelu, ale wiem że mają duży wybór, można zapytać.
hmm a wie ktos moze czy podejda dywaniki z 3D do coupe ? bo tak mi sie zdaje ze duzo sie chyba nie roznia ?
chyba jednak KruKs nie podejdą. szukaj od 4D
juz kupione dywaniki. z Allegro. Jesli ktos by szukal to moge podac linka bo idealnie pasuja do 3D:} no i jakosc wykonania kozak.
A zeby nie zakladac nowego tematu. Wiecie gdzie dostane pokrowiec na przednie fotele do Civica 2005 3D?:p
To podaj od razu link do tych dywaników...
http://www.allegro.pl/item931212282_dywaniki_welurowe_premium_honda_civi c_01_05r_3d.html
prosze bardzo.. a co do tych pokrowcow? ma ktos na siedzeniach jakies?
czy ktos moze polecic jakies welurowe dywany do EP2 dobrej jakosci, PROSZE, najlepiej gladkie bez wyszywanek i haftow.
Koledzy czy moglibyście polecić dobrej jakości i spasowane dywaniki welurowe do 5d? Sporo jest tego w necie aż trudno się zdecydować.
picasso2000
13-04-14, 23:08
Tak z ciekawości zapytam, większość z was mówi o dywanikach welurowych, ja obecnie mam gumowe i tak na logikę wydaje mi się, że jeśli chodzi o nanoszenie syfu do samochodu to welurowe gorzej się spisują. Gumowe mają coś w rodzaju takiej zakładki, która wodę i piasek utrzymuje w granicy dywaników. Natomiast sądzę, że z welurowych wszystko będzie lecieć na wykładzinę samochodu.
Zatem jaka jest wyższość welurowych nad gumowymi?:)
Nie wiem czy moje obserwacje są słuszne ale na logikę konstrukcja dywaników welurowych po prostu sprzyja temu by piasek, błoto łątwo dostawały się poza obszar dywaników.
Estetyka to niezaprzeczalny plus welurów. Nie przesadzaj z syfem latem, ja codziennie wsiadam do auta z piachu/błota (taki mam plac niestety) i jakoś za dywanik mi nic nie wypada ;)
picasso2000
14-04-14, 00:52
Nawet nie chodzi tyle o lato co pory deszczowe, zimowe. Systematycznie wysypuję z dywaników spore ilości piachu. Zimą woda, śnieg, błoto.
Picasso ---> ano taka, że welurowe są ładniejsze :) Na zimę gumowe, na lato welurowe :)
picasso2000
14-04-14, 14:27
No co do estetyki to faktycznie jakieś takie fajniejsze są. Może macie rację, może sam sobie takie sprawię :)
No dobra ale nikt nie doradził gdzie kupić jakieś sensowne te dywany :cool:
Co sądzicie o tych?
http://allegro.pl/dywaniki-welurowe-grube-honda-civic-vii-hb-i4106186485.html
myślałem o czarnym - czerwone obszycie i czerwony napis
No ja właśnie zastanawiam się nad napisem bo taki nieoryginalny wzor jednak mi trochę nie pasuje.
znalazłem jeszcze takie i myślę, że te wersje z najgrubszym powinny być dobrej jakości. Ceny oscylują w ok 90 zyla + przesyłka
http://www.dywanikidosamochodu.pl/products/2020
http://twoje-dywaniki.pl/p/18/716/dywaniki-welurowe-honda-civic-honda.html
MAX-DYWANIK
17-04-14, 11:00
Witamy,
Bardzo nam miło zagościć na Państwa forum. Zauważyliśmy wpis na temat naszego sklepu www.dywanikidosamochodu.pl
Utworzyliśmy specjalny rabat do końca miesiąca -10,00 PLN , wystarczy wpisać kod promocyjny: 111555
Możemy również wyprodukować dywaniki wg nadesłanego wzornika.
Życzymy udanych zakupów. W razie pytań ręczymy pomocą na chacie, lub kontakt@dywanikidosamochodu.pl
Pozdrawiamy
MAX-DYWANIK a może jeszcze jakiś porządny rabacik na gumowy dywanik do bagażnika np. rezawu, to bym się wtedy skusił na taki komplecik? :cool:
MAX-DYWANIK
18-04-14, 17:22
Dacula napisz do nas maila na kontakt@dywanikidosamochodu.pl, z odnośnikiem do Civic Klubu - coś spróbujemy zrobić :)
Ważne aby określić model samochodu, rocznik, ilość drzwi i wersję nadwozia.
Pozdrawiamy