PDA

Zobacz pełną wersję : Pranie podbitki sufitu

ArturNOW
21-05-09, 22:47
Nie wiedziałem gdzie dać ten wątek, to może do modelu mojej Hondki. Zastanawiam się czym wyprać podbitkę sufitu (tak to nazwałem ;-)). Mam takie coś co wytwarza parę wodną i tak czyści różne rzeczy, tylko nie wiem, czy ponad 100C będzie dobrym pomysłem.

pietras007
21-05-09, 23:30
Popatrz w sklepach motoryzacyjnych za preparatem "Tuff Stuff" firmy STP. Naprawde działa i warte swojej ceny:-)

sane
22-05-09, 00:01
Nie rób tego! Nie w Hondzie... Przerabiałem temat... Materiał pięknie odstanie i będziesz miał podsufitkę do wymiany...

clientR
22-05-09, 07:19
ja swoją w Aerodecku miałem tak poplamioną szczególnie z tyłu plamy jak od sosu czy ketchupu :D (poprzedni właścicel miał małe dzieci) użyłem" Szampon Vanish 3 w 1 do dywanów i tapicerki" . Prałem (jeśli tak to można nazwać) samą pianą nanoszoną białą scieraczką, powtórzyłem to dwa razy i uwierz mi tapicerka jak nowa. Aha podsufitki nie zdejmowałem.

ArturNOW
22-05-09, 08:18
sane - rozumiem, żebym nie używał sprzętu. OK. Czyli któryś z preparatów.

sane
22-05-09, 10:49
sane - rozumiem, żebym nie używał sprzętu. OK. Czyli któryś z preparatów.

Tak, ale bardzo delikatnie i żeby było jak najbardziej sucho...
No chyba, że tylko w przedliftach takie cyrki z tym odstawaniem materiału :confused:

ArturNOW
22-05-09, 11:03
Ja mam przed lifta dlatego będę ostrożny :-)

jjurgiel
22-05-09, 14:22
Materiał podsufitki jest na gąbce która to kruszy sie ze starości i materiał nie trzyma się. U mnie tak odstaje w jednym miejscu pomimo że nigdy nie prałem wiec można domniemać że pranie (czyszczenie) może przyspieszyć tem proces. Byłem z tym fantem u tapicera który orzekł że trzeba wymieniać cały materiał za co krzyknął 400PLN. Wiec podobnie jak Darek radzę ostrożnie bo może być czysto ale "zwisająco".

ArturNOW
22-05-09, 15:27
Ok czyli jednym słowem byle w miarach możliwości sucho i delikatnie. A ja już chciałem szorować!

Tak zauważyłem, że nad pasażerem podsufitka odstaje. Da się tam jakoś wprowadzić tajniacko klej bez obrywania wszystkiego?

PS. Zauważyłem, że przy jednej z rączek brakuje tej nakładki co zakrywa śrubkę. Wiecie może gdzie można taką dostać. Kolor jasny, kremowy.