Zobacz pełną wersję : B16A2 z duzym przebiegiem
czego sie obawiac przy przebiegu ok 200 tys ?
auto bardzo porzadnie serwisowane ale chcialbym wiedziec na co zwrocic uwage przy zakupie
na to co sie zwraca uwage w aucie z duzym przebiegiem. bedziesz mial do roboty pasek, pompe wody, moze jeszcze jakies niespodzianki (uszczelniacze, moze kasowniki luzów vteca).
...a czy wiecie gdzie można kupić te domykacze krzywek Vtec'a? czy tylko ASO?,i jaki koszt? ok.1000zł?
Ja mam prawie rowno 200tys/km przejechane i silnik igla.Trzyma parametry fabryczne.
jezeli ma tyle przejechane naprawde i nie byl katowany to powinno byc ok.jak np kopci na niebiesko to lipa nie powinien nawet troche.paski,pompa itd to norma przy kupnie auta.musisz sie z tym liczyc.chyba ze mial wymienione i udokumentowane.
Troche mocniejszy silnik (czyt. B16A2) troche agresywniejsza jazda i przy 200 tysiach mamy sprzęgło do roboty, a poza tym kontrola jak wszedzie, ja tylko dodam że mam dużo ponad i naprawdę przebieg w Hondzie to tylko statystyka. Oczywiście jeśli bya dbana jak należy ;).
posluchaj sobie jescze dodatkowo skrzyni biegow, czy nie szumi w okolicach nog pasazera (lozysko) , czy nie m zgrzytow przy wbijaniu poszczegolnych biegow(synchro)
przedewszystkim tez niezapomniec trzeba o nadwoziu czy niebylo mocno bite.
LMA do kupienia tylko w ASO albo z innej używki. koszt w aso to cos kolo 1600 plnów
proponuje jescze sprawedzic ile to kosztuje w usa, bo moze sie okazac ze duzo taniej wyjdzie sprowadzenie tego