Zobacz pełną wersję : Tarcze i klocki
Witam!! Mam pytanie mam zamiar wymienic tarcze i klocki w civicu 1.4 EJ9 3D 1996 rok zdecydowałem sie na tarcze brembo i klocki ferrodo,ale mam jedno ale słyszałem juz od 2 osób w sklepach,że w tym civicu w tych rocznikach od 95-97 były montowane 2 rodzaje tarcz i klocków,moge kupić taniej te rzeczy przez internet ale własnie boję się przyślą mi je i niebędzie coś pasowac,chociaż ten gośc który mi to chce sprzedac mówi ze w katalogu brembo jak i ferrodo nie ma takiej wzmianki że są 2 rodzaje klocków czy tarcz i na bank będą pasowac?? spotkał sie ktoś z czymś takim? czy mam brać tak jak z katalogu?
Tez to slyszalem i tez mam EJ9 '96r. i u nas tarcza ma 240mm a te "inne" maja 262mm i byly w vti chyba. Na podstawie rozmiaru tarczy dobierzesz sobie klocki. Tez musze zmienic w drugim Civie EJ9 klocki i tarcze. Napisz ktory konkretnie model ferrodo i brembo bierzesz i ile ostatecznie Cie to wyniesie.
Pozdro
1.4 96-98r to 240mm
1.5 to 262mm
1.6 vti 262mm
1.4 99> 262mm
wiec masz na 100% 240mm :)
Tarcze Brembo po 115 za sztukę klocki ferrodo premium od 90-130 pln za komplet z wymianą wyjdzie gdzieś ok.400,Wally mój civic wygląda identycznie jak twój na zdjęciu :) ja mam tylko cała czerwona atrapę;)bez chromu.Czyli rozumiem że jak kupię tarcze 240 to klocki też mi podejdą bez problemu??,gośc w sklepie JC powiedział mi że tarcze muszą pasowac tylko mogą być 2 rodzaje klocków,ale w katalogu JC mają tylko 1 rodzaj(co najlepsze te zamienniki JC są tansze o pare złotych od brembo i ferrodo)
Zadzwon albo napisz do kolesia ktory prowadzi sklep http://www.hamulce.net z tego co pamietam ma niezle ceny, pisalem do niego ostatnio ale odpowiedz mam w domu a teraz w robocie jestem, moge Ci na PW wieczorem podeslac info co mi odpisal.
P.S. jak masz takiego *****istego Civa jak ja 8) to dawaj galeryje
Wally niestety nie mam zdjęc żadnych teraz,civic jest taki sam tylko ma inną atrapę jak pisałem,i niewiem jak twoja ale moja jest obniżona na zawieszeniu eibach(no i felgi mam borbet)pozatym identyko:),co do maila możesz wysłac co ci gośc odpisał.
panowie podepne się pod temat a mianowicie jakie klocki + tarcze najlepiej wybrać? Nie bd katował tych hamulców bo czasami tylko "przycisne"
Ważne aby klocki nie pyliły bo nie znoszę widoku brudnych felg po 3 dniach jazdy "emeryckiej"
Na górze jest przyklejony temat.