Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwny dzwięk jakby coś wchodziło w wibracje

zbych123
20-05-09, 14:47
Witam wszystkich ,gdy dodaje gazu do 2000 tys i nagle puszczam gaz dochodzi dziwny dżwięk jakby coś wpadało w rezonans ,drgania , występuje to gdzieś przy 2000tys obrotów daje link do filmu ten dzwiek jest słyszalny najbardziej w ostatniej sek filu
http://odsiebie.com/pokaz/2956959---16fa.html
Czy ktoś zna jakiegoś dobrego mechanika w woj Podkarpackim najlepiej z okolic Stalowa Wola, Nisko który zajmuje sie Hondami jeśli tak to byłbym bardzo wdzięczny za info.

chedder
20-05-09, 16:02
obejrzyj obudowe katalizatora, ja mialem pordzewiala i sie obijala gdzie sie dalo, czego efektem byl podobny dzwiek.

zbych123
20-05-09, 17:51
Zobaczymy tylko nie mam teraz możliwości zaglądnąć pod spód samochodu to może być to.

szyba1
20-05-09, 19:13
jest juz taki temat:) niech ktos Ci przygazuje i zobacz ty te odgłosy nie dochodza n okolic paska klinowego i rozrrządu

zbych123
21-05-09, 09:42
no nie zabardzo z paska klinowego ani rozrządu bardziej z dolnej szęści samochodu gdzieś chyba pod kierowcą dzisiaj spróbuje zaglądnąć pod spód samochodu

Jednak użytkownik chedder miał racje zaglądnąłem dziś pod samochód no i sprawdziłem ten katalizator noi jednak osłona katalizatora wchodziła w drgania przerdzewiała przy 2 tylnych śrubkach trzymała się tylko na 2 przednich ,zrobiłem obejmę z blachy i zacisnąłem tą osłonę no i na razie żadnych bzyczeń zrobiłem to trochę na szybko bo śruby były tak zardzewiałe że trzeba by było ciąć a nie miałem warunków do tego no i nie miałem nowej osłony.