Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Imobilajzer i blad komunikacji w zlaczy diagnostycznym

ramzees
19-05-09, 19:34
zis proba zgrania kody imobilajzera nie powiodla sie w ASO.. powiedzieli ze blad komunikacji maja na zlaczu diagniostycznym

czy umie ktos z was nie wiem wylaczyc ten imobilajzer lub przeprogramowac komputer lub wogole z komputera je usunac ?? z okolic slaska ?

nie mam juz sil i nie wiem gdzie moge cos takiego zrobic dzwonilem do paru elektrykow to nie umieja imobilajzera z transponderem obejsc <placze>

wiem ze u furiusa mozna to zrobic ale musze mu wyslac kompa a ja chce to na dniach miec

albo jak naprawic te zlacze ?? dodam ze jest 3 pinowe i niby wszystko jest ok pokazuje napiecie i kabel sygnalowy do kompa nie jesy rozerwany mierzone miernikiem bylo all ;/

Nowy Kubi
20-05-09, 12:02
A nie planujesz modów w aucie?
Bo koszt naprawy immo w ASO lub też jego wycięcia może być niewiele niższy od przejścia na OBD1. Ale to tak w ramach offtopic.

ramzees
20-05-09, 13:50
130 zl zmiana kluczyka ale teraz poprostu chce wylutowac z kompa go bo bede przechodzic na obd 1 :) ale to za jakis czas

i czy trzeba wylutowac plytke z hic4 ?? czy hic2 lub hic3 ?

emg
20-05-09, 14:39
przyślij kompa to Ci zrobię

ramzees
20-05-09, 19:00
juz wlasnie zrobilem :P usunooem co trzeba i smiga ;p tlyk ocheck engine jest ale i tak poznije obd 1 bedzi wiec nie widze problemu ;p