Zobacz pełną wersję : jakie sprężyny
szukam sprężyn aby obniżyć auto i prosze o rady ,jaką firme wybrać.w gre wchodzi gleba o ok. 40mm.nie chce aby były one zbyt miękkie.od razu zaznaczam że szukałem na forum ,ale nie mam żadnych konkretów.
czy koni -40mm za 450 zł. to dobra propozycja?oczywiście do 4g ED6.dzięki
szukałem na forum ,ale nie mam żadnych konkretów
jasne, zero tematów w tej dziedzinie, same lanie wody bylo :/
a gdzie dorwałeś koni za 450 zł do ed6 bo też mam ten model i ciekawa cena jest
TygrysHonda
21-03-06, 18:57
Przylacze sie do tematu. Moze mi ktos powiedziec czy jest jakas roznica miedzy sprezynami z Vti 5gen a sprezynami z 5gen seryjnymi ( np: z motorem 1.5 ) /?? sa nizsze , a moze twardsze??
te od VTI sa sztywniejsze, mocniej rozpieraja.
TygrysHonda
21-03-06, 19:06
LIO a wysokosc ?? twardosc porownywalna powiedzmy z jamexami czy innymi produktami czy jednak bardziej miekkie sa??
nie mialem Jamexów
sprezyny sa zblizone raczej do serii, troche mniej buja na wybojach, sa zrobione tez pod ciezszy silnik i cala bude. Dlugosc jest chyba taka sama jak inne seryjne, ale nie powiem na 100% bo juz je sprzedalem w zeszlym roku, a mialem zalozone po maks hardcorze glebie w poprzednim civicu
Mobi,dobrze się składa że jesteś z Wrocka,bo taką cene sprężynek podali mi w D&W na ul.Borowskiej 258.Dokładnie to:- 30mm/kpl. za 300zł. , - 40mm/kpl. za 450 zł.Nie dam głowy na 100% że to Koni są ,ale pytałem się o cene amorków i sprężyn Koni i takie informacje mi na wizytówce podali.Chyba dzisiaj będe zamiawiał te -40mm.
TygrysHonda
22-03-06, 08:36
Mobi,dobrze się składa że jesteś z Wrocka,bo taką cene sprężynek podali mi w D&W na ul.Borowskiej 258.Dokładnie to:- 30mm/kpl. za 300zł. , - 40mm/kpl. za 450 zł.Nie dam głowy na 100% że to Koni są ,ale pytałem się o cene amorków i sprężyn Koni i takie informacje mi na wizytówce podali.Chyba dzisiaj będe zamiawiał te -40mm.
Podaj jakies namiary na te sprezyny ( www , e-mail , kom )
www.wda.com.pl tel. 071/373 12 51
TygrysHonda
22-03-06, 08:46
www.wda.com.pl tel. 071/373 12 51
dzieki wielkie;))
sorki jak kogoś wprowadziłem w błąd.dzwoniłem przed chwilą do tego sklepu i gosciu powiedział mi,że Koni nie robi sprężyn ,a te -40mm to Weitec są(450 zł.).jeszcze raz przepraszam.
TygrysHonda
22-03-06, 08:54
sorki jak kogoś wprowadziłem w błąd.dzwoniłem przed chwilą do tego sklepu i gosciu powiedział mi,że Koni nie robi sprężyn ,a te -40mm to Weitec są(450 zł.).jeszcze raz przepraszam.
a -30mm tak jak pisales wyzej 300zl /??
sorki jak kogoś wprowadziłem w błąd.dzwoniłem przed chwilą do tego sklepu i gosciu powiedział mi,że Koni nie robi sprężyn.
Robi...
http://img91.imageshack.us/img91/3773/konisprings0fd.jpg (http://imageshack.us)
TygrysHonda, -30mm kosztują 300zł. ,ale nie wiem jaka to firma bo nie pytałem się o nie,więc musisz sam zadzwonić do nich i się dowiedzieć.
Szalu, dzięki za info .najwyraźniej gosciu wie mniej niż my :-)),może musimy go uświadomić,a tak przy okazji ,wiesz może orientacyjnie ile takie sprężynki do 4g mogą kosztować ,bo szukałem w necie i nie mogłem znaleźć.pozdro
podzwoń tu http://www.koni.com.pl/car_polska.php i pamiętaj że u dystrybutora może być drożej niż w jakimś sklepie tuningowym bo dają od siebie zniżki
bencol podaj mi numer na borowską do D&W
Borowska 258
tel. 071/373 12 51
www.wda.com.pl
dzwoniłem do nich sprężynki D&W mi polecili co o tym sadzicie no i amorki tył w dobrej cenie 200 tył przód 350 wszystko sachsa co o tym myślicie acha spręzynki za 370zł -40
mi na wizytówce napisał D&W -40mm za 450zł,a gdy dzwoniłem do nich to powiedzieli że za te 450 zł. to jest Weitec -40mm.Teraz to ja nie wiem czy te Weitec sprzedają pod swoją nazwą D&W?Ja kupiłem oryginalne Japońskie amorki za 800zł.za komplet.(Mobi wejdź na gg).
będe dopiero wieczorem na gg to daj znać i podaj swoje,a 800zł to więcej niż oni mi proponują za amorki sachsa?