Zobacz pełną wersję : Przecięty bok opony, co robić ? (zdjęcie)
Witam, oponki maja 2 miesiace, zonka dzis przytarla jak wyjezdzala ze stacji, troche pechowo bo przeciela opone. Wprawdzie powietrze nie ucieka ale nie wiem czy jechac z tym i gdzies lepic czy nie.
Co radzicie?
http://img355.imageshack.us/img355/9564/dsc00598f.jpg
Jeździć dalej. Ja mam dużo mocniej i nic się nie dzieje. Ważne, żeby trzymała. A najważniejsze, to uważać na przyszłość.
Opona kontra rant krawężnika = knockout
Tyle to nic, ale jak peniasz to możesz przecież kupić nową oponę i mieć święty spokój
Na oponie pewnie jeszcze polatasz,ale felgi szkoda bo na pewno przyrysowana:(
ja bym zalozyl taka opone na tyl... bo jednak jakby strzelila to lepiej z tylu
czy ja wiem czy lepiej jak opona peka z tyłu ja bym zdecydowanie wolał jak by mi pekła z przodu niż z tyłu... w każdym razie skoro piszesz że masz opony nowe 2 miesięczne to dla świętego spokoju możesz kupić 1 nowa taka samą i ja wymienić
ja bym zalozyl taka opone na tyl... bo jednak jakby strzelila to lepiej z tylu
Raczej lepiej jak strzeli z przodu
No ta to jest akurat lewy tyl. Ale chyba jednak wymienie.
ale jak z przodu pizgnie to chyba latwiej stracic panowanie nad kiera anizleli mialoby sie z tylu zjebac ... tak mnie sie zdaje
Ja miałem podobnie przyciętą oponę, ale u mnie to już powietrze zeszło, znalazłem po wielkich trudach zakład, który mi to naprawił i jest OK. Tyle, że facet byl dobrze rozgarnięty i miał odpowiednie narzędzia do tego, bo normalny wulkanizator takich rzeczy nie robi.
W Twoim przypadku to nic poważnego, ja bym jeździł i się nie przejmował, tylko chyba warto to na wszelki wypadek u wulkanizatora skleić na gorąco.
warto to na wszelki wypadek u wulkanizatora skleić na gorąco.
dokladnie.taki ubytek to zaden ubytek ;).
a co powiecie jak mam dźgnięte w bok jakimś szpikulcem lub gwoździem? Jakiś ku*** mi tak załatwił na gocławiu miesiąc temu dwie opony;/
Opona naprawiona. Pojechalem do specow ktorzy mi wszystko robia przy aucie (serwis sieci PREMIO) , zdjeli opone, obejrzeli, i powiedzili ze po zgrzaniu bedzie jak nowa, bo rozciecie jest plytkie. Caly proces mial trwac 5 godzin, dzis odebralem i mam nadzieje ze bedzie mi sluzyc ta oponka rownie dobrze jak trzy pozostale.:)