Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z lewym światłem mijanai, raz działa raz nie.

jacusb
18-05-09, 13:13
Witam, mam następujący problem. Od kilku dni po włączeniu świateł mijania lewe się nie świeci. Ale jak włączam/wyłączam alarm to wszyskto jest ok i to światło miga. Jednak jak włączę przełącznikiem na kierownicy to już nie. Sprawdziłem żarówkę - ok, bezpiecznik - ok. Długie i mijania działają normalnie.

W tym samym momencie przestało działać podgrzewanie tylnej szyby, czy może to być jakoś powiązane ze sobą. Gdzie szukać usterki?

Za pomoc z góry dzięki.

alen333
18-05-09, 23:01
Witam, mam następujący problem. Od kilku dni po włączeniu świateł mijania lewe się nie świeci. Ale jak włączam/wyłączam alarm to wszyskto jest ok i to światło miga. Jednak jak włączę przełącznikiem na kierownicy to już nie. Sprawdziłem żarówkę - ok, bezpiecznik - ok. Długie i mijania działają normalnie.

W tym samym momencie przestało działać podgrzewanie tylnej szyby, czy może to być jakoś powiązane ze sobą. Gdzie szukać usterki?

Za pomoc z góry dzięki.

sprawdz dokladnie bezpieczniki...
czasem mozna sie na tym przejechac ja juz kilka razy myslalem ze wszystkie sa ok a okazywalo sie inaczej...

jacusb
20-05-09, 09:22
Bezpieczniki sprawdzone, są ok.

majin103
20-05-09, 10:14
sprawdź czy kabelki dobrze w wtyczne przy lampie siedzą. U mnie prawe mijania czasami przestaje świecić, ruszam kabelki przy wtyczce i juz ok.

TeeS1975
20-05-09, 10:18
to może być coś z kabelkami przy lampach, z czasem styki śniedzieją, kontakt sie pogarsza, potrafi zrobić się łuk elektryczny i wszystko powoli zaczyna się palić, moze robić się zwarcie itp,
nowe kostki kosztują coś koło 5 PLN

jacusb
20-05-09, 13:07
Też myślałem, że to coś z kablami, ale mijania świecą ok przy włączaniu i wyłączaniu alarmu, zawsze. A jak włączę przełącznikiem przy kierownicy to nawet nie migną, ruszanie kablami też nie pomaga.