PDA

Zobacz pełną wersję : SRS-nie gasnie

andrzej_civic
17-05-09, 12:38
Witam jakis czas temu kontr SRS zapalila sie i nie gasnie reset komp pomogl tylko na kilka dni w czm moze tkwic problem?

bracho1978
17-05-09, 14:09
Usunięcie nie polega na kasowaniu błędu trzeba zaczytać błędy kasowałeś jak

minka484
17-05-09, 21:06
musisz uzbroić poduchy, było już o tym.

andrzej_civic
17-05-09, 22:11
Usunięcie nie polega na kasowaniu błędu trzeba zaczytać błędy kasowałeś jak
Bledy byly kasowane przy okazj naprawy usterki kompa u elektryka. Po tym zabiegu zauwazylem ze na jakis czas przestala sie palic.

teg
18-05-09, 23:56
Tak przy okazji. Kiedy wprowadzacie kompa w tryb diagnostyczny poprzez założenie zworki, jak zachowuje się Wam kontrolka srs? Bo u mnie najpierw gaśnie jak powinna, a po chwili znów się zapala i świeci cały czas aż do zdjęcia zworki.

sbv
24-05-09, 20:00
Witam jakis czas temu kontr SRS zapalila sie i nie gasnie reset komp pomogl tylko na kilka dni w czm moze tkwic problem?

U mnie było podobnie. Zleciłem reset (50 zł.). Po kilku tygodniach znowu SRS się zapalił. Zleciłem przegląd instalacji SRS (fachowiec powiedział ze wymienił przewody na nowe+przegląd 100 zł). Minęło kilka miesięcy i wszystko jest OK.

Lepiej zrobić od razu przegląd SRS :)

edd
25-05-09, 14:57
Tez mi kiedyś sie zapaliła bez powodu.
Po pół roku jeżdżenia odkęciłem osłone kierownicy i pogmerałem w przewodach od poduszki ( ale bez rozłączania !).
Chyba po tym dopiero zadziałał reset i prawie rok jest ok.

andrzej_civic
25-05-09, 20:10
Tez mi kiedyś sie zapaliła bez powodu.
Po pół roku jeżdżenia odkęciłem osłone kierownicy i pogmerałem w przewodach od poduszki ( ale bez rozłączania !).
Chyba po tym dopiero zadziałał reset i prawie rok jest ok.
Byc moze pomoze sprawdze

A jak nie no jade na sprawdzenie tego srs