Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakie głosniki do civic 5d 96rok

krzysgier
19-03-06, 16:59
Witam wszystkich i mam pytanie.
Kupiłem właśnie civica 5 drzwi z 1996 roku. Bede montował radio pioneer 3700 lub 4700 z mp3 za około 400zł. Jakie głosniki pasują w fabryczne miejsca na drzwi i tył przy półce. Jakie są wymiary tych głosników i jaką ewentualnie firmę polecacie? Generalnie nie zalezy mi na głośnym brzmieniu, lecz na czystym, lubie słyszeć wysokie tony, ale basu troche też musi być. Co polecacie?

LIO
19-03-06, 17:13
po pierwszer nie ten dzial, wiec przenosze tam gdzie jego miejsce
po drugie poczytaj wiecej, a wszelkie odpowiedzi znajdziesz
po trzecie wiecej uwagi, zacznij od regulaminów, FAQ i uzywania opcji SZUKAJ

MartinS
19-03-06, 22:27
i napisz ile kasy chcesz przeznaczyc na głosniki i czy maja grac tylko z radia czy ze wzmaka?

ppm702
20-03-06, 11:06
ile kasy chcesz przeznaczyc na głosniki i czy maja grac tylko z radia czy ze wzmaka?
dokładnie :D

TDP
20-03-06, 19:22
z tyłu 13 cm ... przód po zamontowaniu paneli z mdf'u 16,5 cm
* zrezygnował bym z tyłu i zajoł sie przodem

czkeamy na kase ... aby moc cos doradzic 8)

krzysgier
20-03-06, 19:48
na głosniki chciałbym wydac około 200zł. Czekam na wasze podpowiedzi

[ Dodano: Pon 20 Mar, 2006 ]
będą grały tylko z radia

[ Dodano: Pon 20 Mar, 2006 ]
bedą grały tylko z radia!

TDP
20-03-06, 20:45
i chcesz za to kupić 4 sztuki ? to poszukaj czegoś na allegro ... ja osobiście nic Ci nie doradze

no moze to 8) dodaj 100pln kup HERTZ'a i zainwestuj w maty ... bedziesz zadowolony

MartinS
20-03-06, 21:57
no moze to dodaj 100pln kup HERTZ'a i zainwestuj w maty ... bedziesz zadowolony

jedyne dobre rozwiązanie....bo w tej kwocie co podałeś bedzie ciezko cos ogarnąc....

vtecmatti
24-03-06, 14:37
ja kupilem takie
http://www.allegro.pl/item92480461_jbl_cs_396_nowe_gwarancja_f_ra_od_sup ers.html
i jestem zadowolony, graja dosyc czysto i jest tez dobry bas,
ale krzysgier, ty chyba niechcesz wycinac polki z tylu to

dodaj 100pln kup HERTZ'a i zainwestuj w maty ... bedziesz zadowolony
bedzie chyba najlepszym rozwiazaniem w takim razie.

przemo78
29-03-06, 09:09
a nie lepiej rzeczywiscie wyciąc w półce otowry na jakies koaksalne dwu lub trójdrożne głośniki ??

Tylko jak wywalisz dziury w półce to zrób sobie coś takiego jak ja mam, zawsze bedzie to wszystko stabilniejsze, fakt, że u mnie powinny być jeszcze maty ale z tym tematem to dopiero bede rzeźbił.

Ja mam coś takiego (sorry za bałagan przy kablach ale nie o to chodzi)

http://tcs.null.pl/www/klub/klubowicze/przemo/04.jpg

Po za tym musisz brać pod uwagę to że jakoś dziwięku głośnika nie zależy tylko od tego jakiej jest firmy i ile kosztował, chodzi także o to co podaje mu sygnał, jeśli kupisz głośniki nawet za 2000 pln to gdy bedziesz miał radyjko za 450 plnków to i tak nie bedzie to grać tak jak powinno, po za tym okablowanie też musi być odpowiednie.
Napiszesz zaraz że nie jesteś audiofiem ale apetyt rośnie w miarę jedzenia wiec lepiej wcześniej się zaopatrzyć w coś lepszego niż później zastanawiać się nad swoim błedem i wydaną kasą

Leeo
30-03-06, 02:08
Podłącze się do tematu.. Chciałem na przód przeznaczyc tak około 400zl.. Czyli za ta cene najlepiej wstawic hertz esk 165 + wygluszyc matami, bo sie chyba akurat zmieszcze w tej kwocie? Czy macie jeszcze jakies inne propozycje? :) Aaa, radyjko mam srednie - pioneer 3730MP 4x45, glosniki seria (nie takie straszne)

przemo78
30-03-06, 08:15
Mam znajomego który redaguje dział CAR AUDIO w GT

Rozmawiałem z nim na temat mat wygłuszających z ALLEGRO i powiedział że szkoda kaski, niby wszyscy piszą że są to profesjonalne rozwiązania a tak naprawde wszystko jest g... warte, szkoda kaski, lepiej wydać na jakiegoś dobrego "bas killera" niż kupować takie badziewie

Leeo
Proponuje odciąć kawałek plastikowej kieszeni i zrobić po prostu panel, napewno będzie to lepsze rozwiązanie i bedziesz bardziej zadowolony niż w przypadku tego co piszesz wyżej.

Fakt będzie to penwie droższe ale efekt niewspółmierny, po za tym trzeba się liczyć z tym że musisz wygłuszyć środek jak i boczek od tyłu żeby nic nie skrzypiało i nie wpadało w nieporządany rezonans.

ppm702
30-03-06, 11:31
temat mat wygłuszających z ALLEGRO
jesli to APP to się nie zgodzę i powiem więcej podpierając się zdaniem Emg, który juz nie jeden samochód na nich zbudował :) Poza tym ja jestem zadowolony ;)

przemo78
30-03-06, 12:39
spoko każdy ma swoje zdanie ja tylko przytaczam slowa znajomego

Leeo
30-03-06, 15:25
NO to chlopaki.. czyli co polecacie? Maty + hertze? Czy jakies inne glosniczki? Musze sie wyrobic w 400zl :/ Wygluszyc bede probowal sam :)

emg
30-03-06, 15:52
Mam znajomego który redaguje dział CAR AUDIO w GT

Tomek?

przemo78
30-03-06, 19:40
jes Tomek

Rozumiem, że też go znasz :)

O teraz sobie uświadomiłem jedną rzecz, czy Ty EMG przypadkiem nie robiłeś kiedyś Civa IV generacji na fajnym wypaśnym sprzęcie z elektycznie odsuwaną częscią w bagarku ??

ppm702
30-03-06, 22:30
czy Ty EMG przypadkiem nie robiłeś kiedyś Civa IV generacji na fajnym wypaśnym sprzęcie z elektycznie odsuwaną częscią w bagarku ?
jak nie jak tak :D

MartinS
30-03-06, 22:49
NO to chlopaki.. czyli co polecacie? Maty + hertze? Czy jakies inne glosniczki?
jęzlei chcesz aby ładnie gralo to obojetnei jakei głosniki wsadzisz, mata musi być..

a i przyłacze sie do opini kolegów ze maty APP są ok....

przemo78
31-03-06, 10:25
czy Ty EMG przypadkiem nie robiłeś kiedyś Civa IV generacji na fajnym wypaśnym sprzęcie z elektycznie odsuwaną częscią w bagarku ?
jak nie jak tak :D

Jaki ten świat mały :)