xavier84
19-03-06, 13:56
Witam
Mam taki problem, prawdopodobnie padł mi jakiś przekaźnik, bo prawdopodobnie robi mi zwarcie rozładowujące akumulator.
Moje pytanie czy istnieje taki przekaźnik "główny" który mogł paść. Objawy:
Przekręcam kluczyk - zamiast zwykłych światełek są przyciemnione.
Przekręcam kluczyk na zapłon - nie kręci, a jak podłączem dodatkowe zasilanie (czytaj kable i drugi samochód na chodzie) to bardzo lekko kręci (wcześniej jeszcze odpalał dzisiaj padł do końca)
Jak odłącze zasilanie to mi coś bzyczy pod deską koło skrzynki bezpieczników.
Moje podejrzenie pada na przekaźnik rozrusznika, ale to bzyczenie czasami jest czasami nie, dzieje się nawet tak ze zaczyna bzyczeć jak wcisne hamulec :/ albo jakieś inne badziewie które ciągnie prąd.
Dzieki z góry za pomoc.
Mam taki problem, prawdopodobnie padł mi jakiś przekaźnik, bo prawdopodobnie robi mi zwarcie rozładowujące akumulator.
Moje pytanie czy istnieje taki przekaźnik "główny" który mogł paść. Objawy:
Przekręcam kluczyk - zamiast zwykłych światełek są przyciemnione.
Przekręcam kluczyk na zapłon - nie kręci, a jak podłączem dodatkowe zasilanie (czytaj kable i drugi samochód na chodzie) to bardzo lekko kręci (wcześniej jeszcze odpalał dzisiaj padł do końca)
Jak odłącze zasilanie to mi coś bzyczy pod deską koło skrzynki bezpieczników.
Moje podejrzenie pada na przekaźnik rozrusznika, ale to bzyczenie czasami jest czasami nie, dzieje się nawet tak ze zaczyna bzyczeć jak wcisne hamulec :/ albo jakieś inne badziewie które ciągnie prąd.
Dzieki z góry za pomoc.