PDA

Zobacz pełną wersję : Fotele do coupe VI gen od preli. Opinie

Michalll
14-05-09, 21:54
Co myślicie o zakupie tych oto foteli? http://allegro.pl/item629176311_honda_prelude_1997_2001_fotele_przod .html Oryginalne fotele z coupe nadają się do śmietnika bo nie da się na nich jezdzic nie spadając przy tym z fotela:D Ma ktoś z Was może takie, a moze od innych aut bierzecie fotele?

ygor
14-05-09, 21:59
jest gdzies temat gdzie lcfr porownuje fotele z pralki , rexa i chyba solki ?

ja mialem z pralki bodajze 4 gen i byly zajeswietne ... przez pierwsze kilka dni jezdzilem jak dziki ;) polecam

o akie mialem tylko europejskie :

http://allegro.pl/item611706695_honda_prelude_iv_gen_jdm_komplet_fot eli_anglik.html

Michalll
14-05-09, 22:06
Ciekaw tylko jestem czy ładnie wyglądaja w civic'u:) Te z V gen są bardziej zbliżone stylistycznie i będą chyba ładnie sie prezentować tylko nie wiem jak jest w tych nowszych fotelach z trzymaniem na boki. Czekam na jakies opinie:)

ygor
14-05-09, 22:09
trzymanie w tych co pokazalem swietne , jezeli chodzi o dopasowanie to do tapicerki w 3d (w coupe nie wiem nawet jaka jest) pasuja swietnie , nie odcinaja sie praktycznie , wiele osob mi to mowilo

Michalll
14-05-09, 22:13
Nie wiem czy w każdym coupe jest identyczna tapicerka, ale w moim jest jaśniejsza niż te fotele które pokazałeś. Mam tapicera w pobliżu i w momencie kiedy znajde idealne fotele, nie będe zwracał wiekszej uwagi na kolor tylko wezme całośc jakoś ładnie ogarne:)

http://allegro.pl/item612898292_honda_civic_type_r_01_05_3d_przednie _fotele_kompl.html Co o tych myślicie?

bboykoti
14-05-09, 23:39
Też jestem ciekawy czy te z Vgen preludy są lepsze niż te nasze :) Jak ktoś ma takie to niech się wypowie ;) :D

ygor
15-05-09, 07:42
kolego pamietaj ze fotele ktore wkleiles ostatnio sa RHD

radar333
15-05-09, 13:13
Mam fotele z Prelude 4 gen. Z tego co czytałem i sam myślę to są to najlepsze fabrycznie hondowskie kubły jakie można przeszczepić do Civica (do 400 zł - Type R nie wspomnę). Jeździłem /siedziałem i pod względem trzymania bocznego to klasyfikuje: Prelude 4gen, Del Sol, CRX 2 gen. Inni mówią że CRX2 gen lepsze niż Del Sol ale mi w Delsolowych sie lepiej siedziało niż w CRX 2 genm. Nad wszystkimi górują te z Prelude 4 gen. Jak kubełki są skrojone! Te o które pytasz są z 5 gen Prelude i tam nie ma rewelacji jeśli chodzi o profil trzymania. Szkoda kasy chyba że ci się tapicerka podoba :p

kolego pamietaj ze fotele ktore wkleiles ostatnio sa RHD

Ja mam z anglika i mało tego że nie przeszkadza to jeszcze lepiej bo pasażera jest troche rozbity i wysiedziany a mój (który był w angli pasażera) jest super sztywny i naprawdę mało zużyty!! to duży plus! (h*j z tą regulacją po innej stronie, da się przeżyć kosztem świeżości fotele dla kierowcy)

Mobilek
16-05-09, 15:27
Ja mam fotele z preludy IV gen w Vgen i trzymaja rewelacyjnie te z preludy z Vgen juz nie trzymaja tak dobrze i nie sa tak wygodne

Michalll
16-05-09, 20:48
Czyli mój wybór już jest oczywisty:) Teraz tylko znaleźć dobre "niewysiedziane":D foteliki z IV gen preli:) A jeszcze jedno pytanko odnośnie prezencji tych foteli. Są one zupełnie inne, zagłówek jest połączony z oparciem itd Czy nie wygląda to jakoś głupio?:rolleyes:

ygor
16-05-09, 22:16
nie , pasuje swietnie

kubaszow
20-05-09, 10:21
A ja mam pytanie jak jest z wygoda siedzenia w fotelach z prelki IVgen, co do trzymania bocznego to juz sie naczytalem ze jest cool:):) Bo w coupe VIgen jest dramat, nie za wygodne, twarde i dupa cierpnie w dluzszych trasach:)
Kto moze mi powiedziec z własniego doswiadczenia jak to wyglada:)

mxgts
20-05-09, 15:38
A ja mam pytanie jak jest z wygoda siedzenia w fotelach z prelki IVgen, co do trzymania bocznego to juz sie naczytalem ze jest cool:):) Bo w coupe VIgen jest dramat, nie za wygodne, twarde i dupa cierpnie w dluzszych trasach:)
Kto moze mi powiedziec z własniego doswiadczenia jak to wyglada:)

identyczne pytanie miałem zadać :D
niestety standardowe fotele w VI gen sa tragiczne :mad: jak sie smiga po krotkich trasach jest ok i sie tego tak nie czuje ale jak sie wyskoczy w dalsza tarse to masakra :mad:
podejrzewam ze te z preludy sa jeszcze twardsze niz w VI genie :confused:
w ostatecznosci trzeba bedzie zrobic swapa na fotele kubelkowe z e36 :D

Michalll
20-05-09, 20:13
Wiecie może czy w preli trafiały sie takie tapicerki jak w civic'u? Czy można zapomnieć o znalezieniu identycznej? Ja mam taka jasno siwą i jak narazie nic takiego nie widziałem na allegro...:(

bboykoti
21-05-09, 00:27
Też dolączam się do pytania jak z wygodą na tych siedzeniach :)

Michalll
23-05-09, 18:43
Mam na oku ładne foteliki z pralki IV za 2 stówki, jedyny mankament jest taki, iż są to fotele z angilka i fotel pasażera będzie miał więcej regulacji niż fotel kierowcy. Nie będzie żadnego problemu z montażem takich fotelików w mojej hance?;)

Kostek_Junior
24-05-09, 17:13
mam u siebie całą pralkę V gen i powiem wam ze siedzenia o niebo lepsze niż w civic VI gen. Z tego co widziałem to pralka IV gen ma jeszcze lepsze fotele od V gena. Zastanawiam się czy zapakować je do moje coupe

woPo
24-05-09, 19:09
Są lepsze niż w VI gen ale nie są zachwycające. Ostatnio wywalałem takie u szwagra i w porównaniu z aktualnymi Recaro z ATR'a to niebo a ziemia :D Trzymają te z Preli V gen może i lepiej ale wolałbym coś bardziej kubełkatowatego ;)

Michalll
24-05-09, 20:19
Tak więc koledzy po zamontowaniu (w końcu) foteli z IV gen w moim maleństwie wypowiem się czy jestem zadowolony czy też nie(co nie wchodzi w ogóle w rachubę) :D

Paso
25-05-09, 06:50
ja mam w hatchu 5 gen fotele z prelki IV gen zamontowane i siedzi się rewelka, fakt kilka dni trzeba się przyzwyczaić ale potem w porównaniu do serii o niebo lepiej, boczne trzymanie rewelka

Devilk
10-03-10, 14:57
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie mocowania foteli z type r 03 do civica 98 coupe. Czy szyny idealnie pasują czy tez niezbędna jest jakaś przeróbka. Chodzi mi o konkretnie ten model http://allegro.pl/item946119032_honda_civic_type_r_01_05_fotele_kube lkowe.html

dymek
10-03-10, 21:11
trzeba chyba 3 lub wszystkie mocowania przerabiać

Tompro
11-03-10, 08:10
Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie mocowania foteli z type r 03 do civica 98 coupe. Czy szyny idealnie pasują czy tez niezbędna jest jakaś przeróbka. Chodzi mi o konkretnie ten model http://allegro.pl/item946119032_honda_civic_type_r_01_05_fotele_kube lkowe.html

Szyny nie pasują wogóle, jest konkretna przeróbka. Siedzi się na nich wyżej jak na seryjnych, ale jak to Ci nie przeszkadza to daje się je spokojnie zamontować.

maxpiotrek
13-03-10, 10:07
trzeba troche pomodzić

poziomski
14-03-10, 00:28
a ma ktoś sposób by fotele z CTR'a VIIg jakoś niżej osadzić w VIg, aktualnie mam takie u siebie i się zastanawiam czy jest na to patent?