Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dzwon - uszczelka? "Chrzczone paliwo"?

chester-lp
13-05-09, 21:30
Czy po dzwonie może pójść uszczelka pod głowicą?
Auto dostało tylko po blachach, podłużnica cała, wszystko pod maską tak jak być powinno, w zasadzie blacharka tylko ucierpiała.
Z rury wydechowej leci woda ale auto miałem u blacharza i mogli mi spuścić benzyny i dolać wody.
Z tego co wiem jeżeli ktoś ma 'chrzczone paliwo' to są takie same objawy i z rury wydechowej cieknie woda.
Olej jest w porządku, nie bierze go , nie kopci.
Jedynie w zbiorniczku wyrównawczym ucieka trochę wody ale wygląda na to, że cieknie gdzieś przy chłodnicy bo są plamy na ziemi po wodzie (ale zaznaczam, że dużo nie ubywa ze zbiorniczka). Ogólnie to autko teraz cały czas stoi i może dlatego jakimś dziwnym trafem ta woda ubywa...
Auto jak jest odpalone to z rury ucieka to niby 'chrzczone paliwo'.
Hanka dobrze opala, silnik równo chodzi czyli ogólnie wszystko jest wporzo po za tym, że ta woda mi cieknie z rury. Trochę mnie to martwi... Macie może jakieś tezy na ten temat?

spal@praca
13-05-09, 21:38
jeżeli masz katalizator to jest normalna sprawa że wylatuje Ci woda bo tak działa kat w nowych i starych autach. Wiec nie masz sie o co martwic jezeli masz kat bo to znaczy, że działa on tak jak powinien. troche postal i ze skroplenia powstala kalurza spokojnie pojezdz troche i zajmij sie chłodnicą. tylko nie klej :P

chester-lp
13-05-09, 21:50
spal@praca, dzięki ziomek za odpowiedź, trochę mnie uspokoiłeś ;)
Zawieszenie mam seryjne to i pewnie kat też jest :)

zajmij sie chłodnicą. tylko nie klej :P
Nie, spoko, odpada klejenie :D Kiedyś miałem sprowadzone EG3 i chłodnica trochę przeciekała (znaczy się była cała już zajechana). Dałem do niej tego środka co 'ponoć' ma ją uszczelnić. Trochę pojeździłem i było wporzo... do czasu... aż zapchało mi w jakimś miejscu chłodnicę... podjechałem kiedyś do sklepu a tu jakiś ziomek dziwnie spoglądał mi na hankę... wysiadam a tu na 2 metry sika :D Cza było chłodnice wymienić

ygor
13-05-09, 22:07
jak auto malo jezdzi to tez normalne ze w wydechy zbiera sie woda ... po dobrym rozgrzaniu powinna zniknac

chester-lp
13-05-09, 22:12
Autko stoi już 3 miechy bez jazdy.
Odpalałem je tylko kilka razy na chwilkę, żeby posłuchać sobie jak ładnie mruczy :p