Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : za wysokie napięcie ładowania

tomi77
13-05-09, 17:27
witam, w piątek oddałem alternator do warsztatu, wymienili łożyska i reg napięcia, i mam dziwne objawy, mianowicie na wolnych obrotach jest napięcie 15V a jak trochę dodam gazu to 17-18V prawie:eek: akumulator po krótkiej jeździe jest gorący i paruje z niego...
pytanie jest, o co chodzi? czy altek jest winien, czy aku padło (chociaż to mi się wydaje dziwne)
dzwoniłem do warsztatu to powiedzieli że altek do kompa jest podłączony (?) i że muszę podjechać samochodem...

marcocivic1
13-05-09, 18:20
Regulator napiecia winny jest temu. Lepiej zrob to bo moze wysiasc komp albo modul zaplonowy.Komp do napiecia ladowania wydaje mi sie ze nic nie ma.

tomi77
13-05-09, 20:04
dzięki, też mi się tak wydaje, ale w takim razie możliwe jest że wymienili mi regulator napięcia i jest on zepsuty?? bo wcześniej tak nie było, a zaniosłem altek tylko żeby mi łożyska wymienili...
i silnik w mojej hondzie to D15B7 czyli coupe EJ2

marcocivic1
13-05-09, 21:50
Mozliwe ale mało prwdopodobne.Moze "fachowcy"cos uszkodzili przy okazji

Haji
14-05-09, 15:41
Witam,
wymień regulator napięcia i sprawdź jak ładuje. Nie jeźdź tak, bo coś poniszczysz.

skolopendra
14-05-09, 18:05
17-18V prawie akumulator po krótkiej jeździe jest gorący i paruje z niego...

niedługo komputer się zaświeci:confused:

Moze "fachowcy"cos uszkodzili przy okazji

nawet na pewno!

tomi77
16-05-09, 21:09
wymienili mi znowu regulator ale aku już padło i jak pojechałem powiedzieć że aku padł bo za duże napięcie dostawał to szef warsztatu stwierdził że chciałem akumulator nowy od niego wyłudzić...
warsztat wylądował w dziale polecam/odradzam, dla pewności
ODRADZAM

Mirex rozruszniki
Sochaczew, ul. Chrobrego 5

skolopendra
16-05-09, 21:49
wymienili mi znowu regulator ale aku już padło i jak pojechałem powiedzieć że aku padł bo za duże napięcie

spróbuj na gwarancji może przejdzie