Zobacz pełną wersję : Itasha w Polsce
Czesc,
Nie wiem czy to dobry dzial, w razie czego prosze o przeniesienie. Ale do rzeczy... slyszeliscie kiedys o stylu
Itasha (w kanie 痛車)? Co o nim sadzicie? Widzieliscie kiedys tak zrobione auto w Polsce?
Osobiscie sam bardzo chetnie stuningowalbym samochod w tym wlasnie stylu - jako polaczenie dwoch moich pasji, szerokopojetej kultury Japonii i motoryzacji :)
Tych co nie wiedza czym jest Itasha odsylam do tekstu na wiki (po angielsku):
http://en.wikipedia.org/wiki/Itasha
Strona ze zdjeciami samochodow (po japonsku, ale jak ktos nie zna to zdjecia mozna zawsze poogladac ;)):
http://www.senakablog.com/archives/2007/08/72_2.html
Czekam na Wasze opinie!
jeycam
[H] Dylu [H]
13-05-09, 12:30
Czesc,
Nie wiem czy to dobry dzial, w razie czego prosze o przeniesienie. Ale do rzeczy... slyszeliscie kiedys o stylu
Itasha (w kanie 痛車)? Co o nim sadzicie? Widzieliscie kiedys tak zrobione auto w Polsce?
Osobiscie sam bardzo chetnie stuningowalbym samochod w tym wlasnie stylu - jako polaczenie dwoch moich pasji, szerokopojetej kultury Japonii i motoryzacji :)
jeycam
ja tam nie widzę nic innego jak w większości JDM + naklejki Mangi :confused: gdzie ta szeroko pojęta kultura Japonii ?? bo chyba nie mówisz o Mandze :D
trudno nazwać to stylem tuningowania to raczej jakiś styl "upiększania" auta, jeśli chodzi o mnie - do streetowej fury to coś na wzór robienia aerografem, a jak dla mnie to porażka. Jak ktoś ma driftowóz albo auto tylko na tor to może sobie robić różne dziwne rzeczy, do daily driver'a - niet
Dylu, wlasnie manga jest jednym z tych elementow ;)
RDK, my bad. Ale absolutnie masz racje, to na tor, a nie do codziennej jazdy.
jak nieznosze Japońskich kreskówek tak samo mi się to nie podoba,troch śmiesznie wyglądają te potworki na samochodzie.
jak nieznosze Japońskich kreskówek tak samo mi się to nie podoba,troch śmiesznie wyglądają te potworki na samochodzie.
zgadzam sie w pelni ^^
nie rozumiem w czym przeszkadza oblejenie samochodu do daily drivera??MI się osobiście to podoba
a ja Ci życzę powodzenia i namów kolegów :P
będzie co "podziwiać" w Ustrzelonych :D
Mierzej, jak to do mnie to niestety nie dotyczy. Nawet nie mam jeszcze prawa jazdy, ot tak sobie gdybam. :P
Japonskie kreskówki sa do bani , poza starymi jak Bragon Ball Z !! A co do tego stylu to nie nazwal tez bym tego stylem tylko wlasnie upiekszaniem ale mi to wiocha zalatuje :P Juz rozumiem male JDMowe stickery czy liste plac ale nie takie naklejeczki :D
karamba, akurat o anime mozna dyskutowac, a dyskutowac. Ale nie o tym jest ten temat ;)
nie rozumiem w czym przeszkadza oblejenie samochodu do daily drivera??MI się osobiście to podobapodoba Ci się oklejanie auta bohaterami z kreskówek w aucie które służy Ci na codzień? dla mnie to troszkę jak naklejki szalonych tłoków, ręki trzymającej blachę itp. ot, po prostu - naklejka naklejce nie równa.
fajny masz podpis ;) hehe, spróbowałeś kiedyś poznać sam z siebie JDM zanim wkleiłeś text jakiegoś frustraty :D ?
Kolego " jeycam " a czy przeczytales calego posta ?? Tobie to wygladalo na dyskusje ?? Chciales opinie to ja wyrazilem , dla mnie to smierdzi wioska :p Jesli ktos chce byc zauważonym to sobie zapoda naklejke na cale auto i wtedy go wytykaja palcami A jemu sie wydaje ze ma ladny samochodzik i tyle , jak kiedys swoje obkleisz postaciami z Anime to daj do dzialu ustrzelone :D Pozdro
nawet zadne dragon balle do mnie nie przemawiaja ^^
drift mashine - ok, obklejac, daily car nie wyglada w czyms takim stojac w korku ^^
Karamba, zdanie nie poparte doswiadczeniem, oczytaniem, czy zwykla logika tylko prowokuje do dyskusji. Ale nie robmy offtopicu, jak cos to pisz na PM.
Slawkowski
13-05-09, 14:19
mi sie to kojarzy z "tatuazemi" naklejanym z gum do zucia.
to wszystko kwestia gustu, jesli ktos chce stac z takimi mangami w korku to moze sobie stac, nikt przeciez nie zabrania... gdyby wszyscy mysleli kategoriami "co inni powiedza" to tuning nigdy by chyba nie powstal... by nasi ojcowie i wujkowie aut nie 'rasowali' :-) poza tym wydaje mi sie ze ktoras z kobietak ma civ'a albo jazz'a pooblejkowanego, nie jest tak? ktos cos kojarzy? generalnie o gustach sie nie dyskutuje, a ze temat odnosi glownie do gustow, to naprawde nic z tej dyskusji nie wyniknie, niestety. pozdro
podoba Ci się oklejanie auta bohaterami z kreskówek w aucie które służy Ci na codzień? dla mnie to troszkę jak naklejki szalonych tłoków, ręki trzymającej blachę itp. ot, po prostu - naklejka naklejce nie równa.
fajny masz podpis ;) hehe, spróbowałeś kiedyś poznać sam z siebie JDM zanim wkleiłeś text jakiegoś frustraty :D ?
to nie musibyć podstać z kreskówki, moze też być jaka kolwiek inna wyimaginowana w stylu mange anime. Auto staje się oryginalne. Przykłady które były w linku są przesadzone. U nas rzucacie ze to wieś ale to właśnie sposób na wyróżnienie się, w Japoni masz w pyte ludzi i każde chce byś inny, nie powtarzalny i tu ma możliwość.
Przykład upiększania który nie jest przesadzony
http://i27.photobucket.com/albums/c178/Jianquan/f0007684_14202283.jpg
http://img523.imageshack.us/img523/1483/987fafdebda5c379d1861efob2.jpg
Co do JDM to w ramach żartu jest :D
PS sorry za OT
Trzeba mieć jaja, żeby tak zrobić auto ;)
ja wole jak mangi powstają na białej kartce pod ołówkiem mojej młodszej siostry,ale żeby na aucie.........??
rosiniak99
18-06-09, 13:50
to wszystko kwestia gustu, jesli ktos chce stac z takimi mangami w korku to moze sobie stac, nikt przeciez nie zabrania... gdyby wszyscy mysleli kategoriami "co inni powiedza" to tuning nigdy by chyba nie powstal... by nasi ojcowie i wujkowie aut nie 'rasowali' :-) poza tym wydaje mi sie ze ktoras z kobietak ma civ'a albo jazz'a pooblejkowanego, nie jest tak? ktos cos kojarzy? generalnie o gustach sie nie dyskutuje, a ze temat odnosi glownie do gustow, to naprawde nic z tej dyskusji nie wyniknie, niestety. pozdro
popieram w 100%
Kuffa, to jest to, mój styl, marzenie. Bardzo mi się to podoba. Też coś takiego chce XD
Son - Goku
15-01-12, 11:58
Japonskie kreskówki sa do bani , poza starymi jak Bragon Ball Z !!
O jak miło sie zrobiło ^^
Fakt, only DB
thompson17
15-01-12, 19:17
Wgl założyciel tematu nie ma jeszcze prawka a już modzi jakimis wymysłami auto i innych namawia :D
Tobie ma się podobać, każdy ma swój gust i wyobrażenie swojego samochodu. Sam planuje na wiosnę kilka elementów w stickerbomb ( już mam więkoszść naklejek ) co jest kontrowersyjne i nie każdemu się podoba.
Ale chce mieć wyróżniający się samochód jednocześnie zrobiony z gustem.
Wgl założyciel tematu nie ma jeszcze prawka a już modzi jakimis wymysłami auto i innych namawia :D
Chyba za prawie 3 lata to zdał prawko... :rolleyes:
thompson17
16-01-12, 10:51
jaaa jaaa fakt, troche kilkuwieczny temat, nie zerknąłem na to mój błąd :D
maniekdoniu
22-01-12, 22:40
mi się bardzo podobalo czarno białe ek9 które było do sprzedania albo jest nie wiem *****iście wyglądało po bokach miało japońskie napisy z tyłu na klapie samuraja przednie lefrektory jakby takie ciemne dymione kozak
u użytkownika Neo też to całkiem ok wyglądało :) choć lepiej jak miał na czarnej feldze :) :
http://img84.imageshack.us/img84/5958/dsc4138.jpg