Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Itasha w Polsce

jeycam
13-05-09, 12:23
Czesc,
Nie wiem czy to dobry dzial, w razie czego prosze o przeniesienie. Ale do rzeczy... slyszeliscie kiedys o stylu
Itasha (w kanie 痛車)? Co o nim sadzicie? Widzieliscie kiedys tak zrobione auto w Polsce?
Osobiscie sam bardzo chetnie stuningowalbym samochod w tym wlasnie stylu - jako polaczenie dwoch moich pasji, szerokopojetej kultury Japonii i motoryzacji :)

Tych co nie wiedza czym jest Itasha odsylam do tekstu na wiki (po angielsku):
http://en.wikipedia.org/wiki/Itasha

Strona ze zdjeciami samochodow (po japonsku, ale jak ktos nie zna to zdjecia mozna zawsze poogladac ;)):
http://www.senakablog.com/archives/2007/08/72_2.html

Czekam na Wasze opinie!

jeycam

[H] Dylu [H]
13-05-09, 12:30
Czesc,
Nie wiem czy to dobry dzial, w razie czego prosze o przeniesienie. Ale do rzeczy... slyszeliscie kiedys o stylu
Itasha (w kanie 痛車)? Co o nim sadzicie? Widzieliscie kiedys tak zrobione auto w Polsce?
Osobiscie sam bardzo chetnie stuningowalbym samochod w tym wlasnie stylu - jako polaczenie dwoch moich pasji, szerokopojetej kultury Japonii i motoryzacji :)
jeycam

ja tam nie widzę nic innego jak w większości JDM + naklejki Mangi :confused: gdzie ta szeroko pojęta kultura Japonii ?? bo chyba nie mówisz o Mandze :D

RDK
13-05-09, 12:33
trudno nazwać to stylem tuningowania to raczej jakiś styl "upiększania" auta, jeśli chodzi o mnie - do streetowej fury to coś na wzór robienia aerografem, a jak dla mnie to porażka. Jak ktoś ma driftowóz albo auto tylko na tor to może sobie robić różne dziwne rzeczy, do daily driver'a - niet

jeycam
13-05-09, 12:36
Dylu, wlasnie manga jest jednym z tych elementow ;)
RDK, my bad. Ale absolutnie masz racje, to na tor, a nie do codziennej jazdy.

crx.vti
13-05-09, 12:41
jak nieznosze Japońskich kreskówek tak samo mi się to nie podoba,troch śmiesznie wyglądają te potworki na samochodzie.

el_rogal
13-05-09, 12:49
jak nieznosze Japońskich kreskówek tak samo mi się to nie podoba,troch śmiesznie wyglądają te potworki na samochodzie.

zgadzam sie w pelni ^^

ironman
13-05-09, 12:56
nie rozumiem w czym przeszkadza oblejenie samochodu do daily drivera??MI się osobiście to podoba

Mierzej
13-05-09, 12:56
a ja Ci życzę powodzenia i namów kolegów :P
będzie co "podziwiać" w Ustrzelonych :D

jeycam
13-05-09, 13:10
Mierzej, jak to do mnie to niestety nie dotyczy. Nawet nie mam jeszcze prawa jazdy, ot tak sobie gdybam. :P

karamba
13-05-09, 13:15

Japonskie kreskówki sa do bani , poza starymi jak Bragon Ball Z !! A co do tego stylu to nie nazwal tez bym tego stylem tylko wlasnie upiekszaniem ale mi to wiocha zalatuje :P Juz rozumiem male JDMowe stickery czy liste plac ale nie takie naklejeczki :D

jeycam
13-05-09, 13:29
karamba, akurat o anime mozna dyskutowac, a dyskutowac. Ale nie o tym jest ten temat ;)

RDK
13-05-09, 13:42
nie rozumiem w czym przeszkadza oblejenie samochodu do daily drivera??MI się osobiście to podobapodoba Ci się oklejanie auta bohaterami z kreskówek w aucie które służy Ci na codzień? dla mnie to troszkę jak naklejki szalonych tłoków, ręki trzymającej blachę itp. ot, po prostu - naklejka naklejce nie równa.

fajny masz podpis ;) hehe, spróbowałeś kiedyś poznać sam z siebie JDM zanim wkleiłeś text jakiegoś frustraty :D ?

karamba
13-05-09, 13:44
Kolego " jeycam " a czy przeczytales calego posta ?? Tobie to wygladalo na dyskusje ?? Chciales opinie to ja wyrazilem , dla mnie to smierdzi wioska :p Jesli ktos chce byc zauważonym to sobie zapoda naklejke na cale auto i wtedy go wytykaja palcami A jemu sie wydaje ze ma ladny samochodzik i tyle , jak kiedys swoje obkleisz postaciami z Anime to daj do dzialu ustrzelone :D Pozdro

el_rogal
13-05-09, 13:56
nawet zadne dragon balle do mnie nie przemawiaja ^^

drift mashine - ok, obklejac, daily car nie wyglada w czyms takim stojac w korku ^^

jeycam
13-05-09, 13:57
Karamba, zdanie nie poparte doswiadczeniem, oczytaniem, czy zwykla logika tylko prowokuje do dyskusji. Ale nie robmy offtopicu, jak cos to pisz na PM.

Slawkowski
13-05-09, 14:19
mi sie to kojarzy z "tatuazemi" naklejanym z gum do zucia.

kvas
13-05-09, 14:52
A mi sie podoba

meszek
13-05-09, 15:07
to wszystko kwestia gustu, jesli ktos chce stac z takimi mangami w korku to moze sobie stac, nikt przeciez nie zabrania... gdyby wszyscy mysleli kategoriami "co inni powiedza" to tuning nigdy by chyba nie powstal... by nasi ojcowie i wujkowie aut nie 'rasowali' :-) poza tym wydaje mi sie ze ktoras z kobietak ma civ'a albo jazz'a pooblejkowanego, nie jest tak? ktos cos kojarzy? generalnie o gustach sie nie dyskutuje, a ze temat odnosi glownie do gustow, to naprawde nic z tej dyskusji nie wyniknie, niestety. pozdro

ironman
13-05-09, 20:58
podoba Ci się oklejanie auta bohaterami z kreskówek w aucie które służy Ci na codzień? dla mnie to troszkę jak naklejki szalonych tłoków, ręki trzymającej blachę itp. ot, po prostu - naklejka naklejce nie równa.

fajny masz podpis ;) hehe, spróbowałeś kiedyś poznać sam z siebie JDM zanim wkleiłeś text jakiegoś frustraty :D ?

to nie musibyć podstać z kreskówki, moze też być jaka kolwiek inna wyimaginowana w stylu mange anime. Auto staje się oryginalne. Przykłady które były w linku są przesadzone. U nas rzucacie ze to wieś ale to właśnie sposób na wyróżnienie się, w Japoni masz w pyte ludzi i każde chce byś inny, nie powtarzalny i tu ma możliwość.

Przykład upiększania który nie jest przesadzony

http://i27.photobucket.com/albums/c178/Jianquan/f0007684_14202283.jpg

http://img523.imageshack.us/img523/1483/987fafdebda5c379d1861efob2.jpg
Co do JDM to w ramach żartu jest :D

PS sorry za OT

sublove
14-05-09, 11:46
Trzeba mieć jaja, żeby tak zrobić auto ;)

jaca1
14-05-09, 16:30
ja wole jak mangi powstają na białej kartce pod ołówkiem mojej młodszej siostry,ale żeby na aucie.........??

rosiniak99
18-06-09, 13:50
to wszystko kwestia gustu, jesli ktos chce stac z takimi mangami w korku to moze sobie stac, nikt przeciez nie zabrania... gdyby wszyscy mysleli kategoriami "co inni powiedza" to tuning nigdy by chyba nie powstal... by nasi ojcowie i wujkowie aut nie 'rasowali' :-) poza tym wydaje mi sie ze ktoras z kobietak ma civ'a albo jazz'a pooblejkowanego, nie jest tak? ktos cos kojarzy? generalnie o gustach sie nie dyskutuje, a ze temat odnosi glownie do gustow, to naprawde nic z tej dyskusji nie wyniknie, niestety. pozdro

popieram w 100%

pemyk
14-01-12, 20:39
Kuffa, to jest to, mój styl, marzenie. Bardzo mi się to podoba. Też coś takiego chce XD

Son - Goku
15-01-12, 11:58
Japonskie kreskówki sa do bani , poza starymi jak Bragon Ball Z !!

O jak miło sie zrobiło ^^

Fakt, only DB

thompson17
15-01-12, 19:17
Wgl założyciel tematu nie ma jeszcze prawka a już modzi jakimis wymysłami auto i innych namawia :D

ChriS
15-01-12, 19:23
Tobie ma się podobać, każdy ma swój gust i wyobrażenie swojego samochodu. Sam planuje na wiosnę kilka elementów w stickerbomb ( już mam więkoszść naklejek ) co jest kontrowersyjne i nie każdemu się podoba.
Ale chce mieć wyróżniający się samochód jednocześnie zrobiony z gustem.

RazoR91
15-01-12, 22:23
Wgl założyciel tematu nie ma jeszcze prawka a już modzi jakimis wymysłami auto i innych namawia :D

Chyba za prawie 3 lata to zdał prawko... :rolleyes:

thompson17
16-01-12, 10:51
jaaa jaaa fakt, troche kilkuwieczny temat, nie zerknąłem na to mój błąd :D

maniekdoniu
22-01-12, 22:40
mi się bardzo podobalo czarno białe ek9 które było do sprzedania albo jest nie wiem *****iście wyglądało po bokach miało japońskie napisy z tyłu na klapie samuraja przednie lefrektory jakby takie ciemne dymione kozak

zabas
23-01-12, 10:48
u użytkownika Neo też to całkiem ok wyglądało :) choć lepiej jak miał na czarnej feldze :) :

http://img84.imageshack.us/img84/5958/dsc4138.jpg