Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : problemy z paskami

firu
11-05-09, 20:46
Witam. Mam problem z paskami alternatora,pompy wspomagania i jest też trzeci,ale niewiem za co on odpowiada. Zim± mi piszczały gdy autko moje się rozgrzało czyli chodziło na wolnych obrotach. Wymieniłem wszystkie trzy i przestały piszczeć,ale od paru dni znów pojawił się denerwuj±cy pisk pasków,ale tezraz piszczy gdy rano odpalam autko,które chodzi na saniu,jak się rozgrzeje to pisk ustaje. Wiem,ze tak nie powino być,ale gdzie tu szukac przyczyny?
Pozdrawiam...

TeeS1975
11-05-09, 22:04
trzeci jest od klimy
jeste¶ pewny że to paski a nie łożysko np alternatora

mickee
11-05-09, 22:23
Według ASO paski piszcz± ponieważ dostaje się na nie brud. U mnie po wymianie wszystkich panuje błoga cisza.

Lcfr
11-05-09, 23:08
dobrze naciagnięte nie powinny piszczeć
jak chcesz to
posmaruj past± BHP do mycia r±k-przestan± ) i nie bedzie skutków ubocznych :)

abarth81
12-05-09, 18:31
ale tezraz piszczy gdy rano odpalam autko,które chodzi na saniu,jak się rozgrzeje to pisk ustaje. zaiteresuj sie łozyskiem w rolce napinacza paska klimatyzacji(jesli masz)ja miałem podobnie na poczatki piszczało jak sie rozgrzał ostało,po 2 miesiacach zaczeło piszczec ci±gle, łozysko z rolki mozesz wybic i wbic nowe koszt około 20 zł,nr łozyska NTN 6203LU (moze być skf,lub nsk byle nie jaki¶ CX)

firu
12-05-09, 22:39
Panowie dziekuję bardzo wam i jutro zrobię tak jak piszecie. Jeszcze raz dziekuję i pozdrawiam