Zobacz pełn± wersję : problemy z paskami
Witam. Mam problem z paskami alternatora,pompy wspomagania i jest też trzeci,ale niewiem za co on odpowiada. Zim± mi piszczały gdy autko moje się rozgrzało czyli chodziło na wolnych obrotach. Wymieniłem wszystkie trzy i przestały piszczeć,ale od paru dni znów pojawił się denerwuj±cy pisk pasków,ale tezraz piszczy gdy rano odpalam autko,które chodzi na saniu,jak się rozgrzeje to pisk ustaje. Wiem,ze tak nie powino być,ale gdzie tu szukac przyczyny?
Pozdrawiam...
trzeci jest od klimy
jeste¶ pewny że to paski a nie łożysko np alternatora
Według ASO paski piszcz± ponieważ dostaje się na nie brud. U mnie po wymianie wszystkich panuje błoga cisza.
dobrze naciagnięte nie powinny piszczeć
jak chcesz to
posmaruj past± BHP do mycia r±k-przestan± ) i nie bedzie skutków ubocznych :)
ale tezraz piszczy gdy rano odpalam autko,które chodzi na saniu,jak się rozgrzeje to pisk ustaje. zaiteresuj sie łozyskiem w rolce napinacza paska klimatyzacji(jesli masz)ja miałem podobnie na poczatki piszczało jak sie rozgrzał ostało,po 2 miesiacach zaczeło piszczec ci±gle, łozysko z rolki mozesz wybic i wbic nowe koszt około 20 zł,nr łozyska NTN 6203LU (moze być skf,lub nsk byle nie jaki¶ CX)
Panowie dziekuję bardzo wam i jutro zrobię tak jak piszecie. Jeszcze raz dziekuję i pozdrawiam