Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wystajacy balupunkt z kieszenia

2kaii
16-03-06, 18:30
Przelozyli mi dzis w Bartexie w Lodzi radia. Wyjeli fabrycznego grundiga, wstawili mojego stare blaupunkta valencia mp34 z kieszenia (wyjmuje sie cale radio, dzieki temu mam je do tej pory). Niestety wkladanie i wyjmowanie nie jest za komfortowe, a radio nieco wystaje, tlumacza to tym, ze ponoc w civicach jest malo miejsca w konsoli (zakladajac, smiali sie ze za chwile reflektory wypadna). Troche mnie to wpienia, jest jakis patent, zeby to "ladniej" wygladalo? Civic 6-gen Liftback. Jutro pykne foty bo dzis ciemno :/

TDP
16-03-06, 19:16
faktycznie jest bardzo mało miejsca ... możliwe ze jak masz kieszeń to jest tam tez takie cudo (podtrzymywanie pamieci) i to uniemozliwia wepchniecie do konca

moja rada - podjedź do jakiś "lepiejszych fachowców" co żarty zostawią dla siebie a zamontują radyjko tak jak powinno być

- jest to do zrobienia ... ale trzeba sie nagimnastykować :roll:

KtośTam
16-03-06, 22:57
na mój gust to podtrzymanie pamięci jest w radiu :D nawet jestem pewien bo sam to robie... a radio da się upchnąć tak żeby nic nie wystawało.

emg
17-03-06, 10:10
zmień fachmanów - jak kieszeń nie jest dorabiana to powinno się zmieścić z większym lub mniejszym problemem, ale powinno

ppm702
17-03-06, 12:04
o ile jest to tak jak w 3d to wystarczy odkręcić ogranicznik głębokosci za radiem i schowa się w całości. Ja nie mam kieszeni, ale tzw. głęboki montaż i żadnych problemów :)

bonzai
17-03-06, 17:37
Moj blaupunkt tez wystaje i nie da sie go schowac ,bo bedzie problem z wyciaganiem (nie bedzie jak go zlapac).

fidobiboy
18-03-06, 01:49
ja w swoim cifie 5d 98 ostatnio zmienilem radyjko na kenwooda z dolby pro logic i ma strasznie duzo kabli z tylu ze sie nie miesci wszystko i wystaje mi radio i boje sie zeby go nie stracic bo na dodatek nie zdejmuje sie panel tylko taka mala czesc , nie wiem czy mozna tam cos wyciac czy wykrecic zeby bylo wiecej miejsca .

tomekk
24-03-06, 01:45
ma strasznie duzo kabli z tylu ze sie nie miesci wszystko

U mnie w sumie to samo... Samo radio wchodzi ładnie, ale już z kablami od wzmaka solidnie wystaje. Sęk w tym, że nie ma gdzie tego upchać, bo tam już po prostu miejsca nie ma, a wtyczki dość pokaźnych rozmiarów. Jeszcze tego nie ogarnąłem w związku z czym wzmak czasowo odłączony:(

fidobiboy
24-03-06, 07:57
Ja jush dalem sobie z tym rade powycinalem troche ten plastik kieszeni i wszystko sie zmiescilo a radio ma wystajace kable na 3 wzmacniacze , 2 zmieniarki , wejscie svhs plus kostka Iso antena i chyba tyle . Takze powycinal ten plastki i bedzie git , aha zdemontuj schowek bedzie lepszy dostep :)

tomekk
24-03-06, 13:14
a jush dalem sobie z tym rade powycinalem troche ten plastik kieszeni

No właśnie też myślałem, że bez rzeźby się nie obejdzie... No nic, zabiorę się za to, jak pogoda pozwoli:) dzięki za info