Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jakie klocki hamulcowe do seryjnych tarcz?

skiba
15-03-06, 22:16
Wiem, że te tematy już były, wszystkie już przeczytałem. Nadal się zastanawiam pomiędzy EBC Green, Ferodo Premium, Nisshinbo, te ostatnie wielu forumowiczów zachwala. I stąd pierwsze moje pytanie: czy są jakieś różne modele klocków Nisshinbo (tak jak są np. EBC black, green, red), bo pytałem o takie klocki w JC Auto i mówili, że kosztują 75 zł/komplet na dwa koła. Trochę mało co? Drugie pytanie: czy jest bardzo duża różnica w skuteczności między klockami Ferodo Premium oraz DS Performance? Czy te drugie nadają się również na seryjne tarcze? Pzdr

merfi
16-03-06, 16:32
stary masz temat wyzej o tarczach to tam pisz, po co robic zamieszanie.

Sławek
16-03-06, 21:04
Z EBC Green daj sobie spokój.
Ja mam ATE do seryjnych tarcz, do tego dobry płyn hamulcowy (ja mam Castrol Responce) DOT4 lub więcej, i różnicę w hamowaniu na pewno odczujesz.
Sławek

igor
17-03-06, 00:07
jesli sa nisshinbo to bierz nisshinbo! tylko cena jakas podejrzana bo za kaszanki chca tez podobna cene

i w jakim oddziale jc auto pytales?

bo u mnei w bydgoszczy sa tylko : koreanskie, kaszanki i akebono

wiec daj znac bo tez bym sie skusil na nisshinbo (znac mozesz dac na PW)

LIO
17-03-06, 15:11
Zupelnie zapomnialem, jakis czas temu wlasnie dostalem info ze JC mialo wprowadzic na nowo nisshinbo do swojej sprzedazy, jak to bylo daweniej. Do tej pory mialo tylko kaszanki.
Jesli tylko beda to zakupuje takie klocki, a jak nie to nie wiem co zakupic, na nastepna zmiane.
Ktos moze podac cene Red Stuffów do tarczy 240mm ?

igor
17-03-06, 16:55
lio a mozesz sie dowiedziec czy w wawie sa dostepne nisshinbo???i za ile

Lcfr
19-03-06, 21:30
modele klocków Nisshinbo (tak jak są np. EBC black, green, red), bo pytałem o takie klocki w JC Auto i mówili, że kosztują 75 zł/komplet na dwa koła. Trochę mało co?

bardzo mało-podejrzanie mało, by były to te same co dawniej....

za ta cene jedyne "w miare dobre klocki" na jakich jezdziłem to REMSA...
kosztuja ok 85 zł i do sreyjnej tarczy jakos jeszcze sie spasowują...
nie mozna od nich wymagac za duzo-ale taka cena-a jednak milo zaskakuja po kilku mocniejszych hamowaniach...

Z EBC-jezdziłem na czarnych-zrezygnowałem... Były niby ok ale starczyły mi na 12kkm
Troche mało jakz a 170zł

Obecnie mam ATE+tarczeATE i jestem BARDZO ZADOWOLONY(moze dlatego ze ładnie dotarlem) cena - 154zł kpl.Tarcze POVERDISC - 324kpl

Nie polecam: kashiyama/tortsar/lucas (takie ja mam doswiadczenia)

LIO
19-03-06, 23:56
cena - 154zł

mozna je kilkadziesiat zlotych taniej kupic, ale tez nie starczaja na wiele, pyla mocno, ale sa przecietnie dobre (zurzylem juz kilka kompletów)