PDA

Zobacz pełną wersję : Civic VI gen. d14a3 gasnie zaraz po odpaleniu

czaja18
07-05-09, 22:37
Witam
Mam problem z moją hanią. Przed wczoraj wymieniłem w niej końcówke tłumika na jakiś dosyć tani zamiennik i w warsztacie zaspawali mi dziurę w okolicy katalizatora. Po samej wymianie auto jezdziło w porządku.
Wczoraj zaczeły się problemy. Auto ciężko odpalało, trzeba było kręcić rozrusznikiem po 2-3 razy.
Dzisiaj rano nie chce odpalić wogule. Odpala ale gaśnie po 1-2 sekundach a po dodaniu gazu natychmiastowo.
Nie wiem co to może być a nawet nie mam jak dojechać do warsztatu. Puki co jestem zawiedziony autem bo mam je 3 tygodnie a już muszę pompować w nie kase.
Powiedzcie mi co może być nie tak z moim civiciem.
pozdrawiam
Adam

skolopendra
08-05-09, 09:19
Auto ciężko odpalało, trzeba było kręcić rozrusznikiem po 2-3 razy.

dolej paliwa do baku :rolleyes:

czaja18
08-05-09, 13:05
dolej paliwa do baku

Paliwa coś tam jest wskazówka wchodzi już na czerwone pole ale rezerwa mi się nie świeci.
Ale spróbuje później. Wezme 10l do karnistra i zobaczymy. Jeśli się uda to będzie najgłupsza "usterka" jaką kiedykolwiek widzialem.

ygor
08-05-09, 13:08
bardzo mozliwe ... jak jest malo paliwa to zawsze ciezej odpala , moze zarowka rezerwy jest spalona a nie masz nic ... moze syfu zaciagnelo i filtr zapchalo a jak jest malo paliwa to nie daje rady ... moze ci sie zapowietrzylo ...

skolopendra
08-05-09, 15:12
ale rezerwa mi się nie świeci.

bo pewnie w twoim modelu jej w ogóle niema :)

czaja18
08-05-09, 16:41
Aż głupio mi przyznać ale Skolopendra miał racje :p
Mimo wszystko wskazówka od paliwa była na białej kresce nie sięgała w żadnym wypadku czerwonej.
Dzięki!