Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomóżcie z zakupem

maverick6100
06-05-09, 11:57
Jestem nowy więc witam wszystkich.
Przymierzam się do zmiany auta i poważnie myślę nad właśnie Civic'iem V-generacji z uwagi na mityczną bezawaryjność. Mam możliwość kupić coupe 1.5 VTi (101 KM?) od znajomych, produkcja 1994, mają go od '96r, 210 000 najechane, tylko bardzo słabo wyposażona, tylko jedna poducha i wspomaganie, za jakies 7000 PLN. Ogólnie w tej chwili to auto słabo ciągnie, ale ostatni rok stało w garażu, trzeba go przejżeć, wymienić świece, kable i inne gadżety - wiadomo. Warto w to inwestować czy lepiej szukać coś lepiej wyposażonego? Tutaj jest ta zaleta, że miałbym auto z pewnych rąk. A jak jest z silnikiem? Jak z awaryjnością? Na co uważać przy zakupie? Co najczęściej się sypie i ile to kosztuje? Jak wygląda spalanie z tym silnikiem? Jak ewentualnie zniusłby LPG?

powiedzcie mi jeszcze jakby w takim aucie wygladaly alu 15" z kapciami 195/50? nie beda za male troche? bo z tego co widze to wszyscy maja pozakladane 16" i w gore

Moderatorów proszę o nieusuwanie tematu, wiem, że było wiele podobnych ale chciałbym mieć konkretne informacje na miejscu a nie haotycznie szukać po forum.

Pozdrawiam

skolopendra
06-05-09, 12:04
coś lepiej wyposażonego?

może nie wyposażonego a młodszego

maverick6100
06-05-09, 15:07
dlaczego mlodszego? ja wole miec auto starsze ale z pewnych rak i ktore nie bedzie wieczna skarbonka niz szukac igly w stogu siana, zreszta mam ograniczony budzet

skolopendra
06-05-09, 15:19
starsze ale z pewnych rak i ktore nie bedzie wieczna skarbonka

to kupuj

Co najczęściej się sypie i ile to kosztuje?

1-gumy w zawieszeniu (drogie)
2-blacha

Jak ewentualnie zniusłby LPG?

odradzam zakładać

Piterson
06-05-09, 16:19
Mam możliwość kupić coupe 1.5 VTi (101 KM?)
1.5 to nie VTi :)

Co najczęściej się sypie i ile to kosztuje?
tak jak kolega wyżej napisał, zwróć uwagę na blachę, czy nie ma za dużo rdzy

jakby w takim aucie wygladaly alu 15" z kapciami 195/50? nie beda za male troche?
15 calowe będą ok, większy rozmiar to juz kwestia gustu i komfortu :)

Jak ewentualnie zniusłby LPG?
jeśli sekwencja to dobrze to zniesie :)

maverick6100
06-05-09, 16:52
1.5 to nie VTi :)

tak jak kolega wyżej napisał, zwróć uwagę na blachę, czy nie ma za dużo rdzy

no wlasnie silnik mnie dziwi troche, moi znajomi wzieli go od kolegi co mial ASO w bydgoszczy wtedy jeszcze, w dowodzie jest 1.5, na klapie z tylu fabryczna naklejka VTi, napewno jest to wersja z kanady, nie wiem w koncu jaki tam jest silnik, gdzies w przyszlym tygodniu moze VIN wezme od nich to sprawdze dokladnie bo po VINie mozna chyba silnik sprawdzic?

korozji nie ma wogole, w zimie malo jezdzony, po kazdej jezdzie myty i chowany do garazu, jedyny mankament lakierniczy to delikatnie zderzak obdrapany, typowa parkingowka zreszta zdarzenie mialo miejsce przy mnie :)

Piterson
06-05-09, 17:14
zobacz na bloku silnika, ale raczej masz silnik d15b7

danielp
06-05-09, 21:49
co najczesciej sie sypie ?? wszystko od lozysk w skrzyni przy przebiegu 200 tys po lozysko oporowe , blachy cienkie papierowe , az po przeciekajacy bagaznik , lampy itp kup lepiej niemca bedziesz mial mniej problemow a o korozji to poczytasz tylko na forum hondy :) pozdrawiam hondziarzy - maniak VW :)

Mierzej
06-05-09, 22:11
jasne mozesz kupic VW ;) co z tego ze sie sypie jak na kazdym szrocie tego masa wiec czesci tanie jak barszcz ;)

15" wcale nie sa za duze... 16" to juz lekka przesada ;)
na reszte pytan juz ci odpowiedzieli wyzej

michauu90
06-05-09, 22:25
jeżeli auto jeste pewne to bierz, zwróć też uwagę na to czy napewno jest bezwypadkowe bo w przeciwnym razie lepiej go nie kupuj :D

maverick6100
06-05-09, 23:22
a jak z tymi skrzyniami? ten gosc od VW mial w tym troche racji?

a niemiec odpada - ople gnija, VW beda mialy najechane po ponad pol miliona, zreszta golfem kazdy wiesniak jezdzi, a budzet wystarczy mi akurat na jakiegos takiego civica

havok
07-05-09, 00:33
Nie usuwam a zamykam, z powodów wymienionych przez Ciebie samego w pierwszym poście.
Skoro nie masz czasu żeby szukać po forum, jakim prawem wymagasz tego od innych?
Masz tematy przyklejone, w nich się poruszaj.
Do przemyślenia zostawiam sytuację, kiedy każdy nowy użytkownik założy taki sam temat (średnio codziennie takich 10).