Zobacz pełną wersję : Start Engine Button...
Siemanko.
Kupilem sobie przycisk do odpalania samochodu taki jak w S2000. Wie moze ktos, kto w Warszawie moze mi go zamontowac ? Jeden z elektrykow samochodowych powiedzial mi ze nie da rady tego zrobic bo napiecie z rozrusznika jest wyzsze niz ten przycisk jest w stanie wtrzymac. Ale gdyby sie nie dalo, to by go nie sprzedawali ? :) Chociaz nigdy nie wiadomo...
BOborobol tak sobie zrobil wiec Ci powie, a jak nie to odsprzedaj mi 8) :wink:
Więc trzeba to podłączyć przez przekaźnik 40A i wszystko będzie działać. Przyciskiem załączysz przekaźnik, a ten z kolei poda napięcie na rozrusznik.
to jest z s2000 czy taki jak w s2000? kupiles w serwisie? mozna wiedziec ile dales?
Mysle ze oryginal s2000 kosztowalby $$$$. Na ebayu takie gadzety chodzą po 50$. http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=7945045937&category=50459
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=33691&item=7947033876&rd=1 taki jest fajniejszy. Ja sie dowiadywalem w salonie, i kosztowal zdaje sie 300zl ale nie jestem pewien, wiec nie jakos dramatycznie drogo. Ale tak jak mowie, nie jestem pewien tej ceny, bo to bylo jakis czas temu.
to jest z s2000 czy taki jak w s2000? kupiles w serwisie? mozna wiedziec ile dales?
Oryginalny ok 250-300pln w ASO
kosztowal zdaje sie 300zl Wow, na serio tanio jak na honde i to jeszcze s2000. Ciekawe czy odpalanie z kluczyka trzeba odpiąć, czy mozna tak i tak?
kosztowal zdaje sie 300zl Wow, na serio tanio jak na honde i to jeszcze s2000. Ciekawe czy odpalanie z kluczyka trzeba odpiąć, czy mozna tak i tak?
Jak masz immobilajser (da sie ominac) to tylko dwa, stacyjka musi zostac, pozatym w stacyjce masz blokade kierownicy wiec jak by nie bylo kluczyk musisz wsadzic i przekrecic ale to tez da sie wyjac.
Kiedyś widziałem typa który miał tak zrobione że zapłon uzbrajał z pilota i odpalał poprzez wciśniecie guzika.
Kiedyś widziałem typa który miał tak zrobione że zapłon uzbrajał z pilota i odpalał poprzez wciśniecie guzika.
To jaki w tym sens :?:
Moj znajomy ma tylko przycisk, w miejscu kluczyka a samochod odpala tylko jak jest wlozony panel od radia i radio jest wlaczone, gasi go wylaczajac radio :wink: kluczyka nie uzywal juz chyba przez ponad rok... drzwi na pilota wiec wystarczy radio i pilot od alarmu :D
gorzej jak mu radio ukradna :wink:
MAm u siebie taki przycisk. Monatż jest dziecinnie prosty. Schemat na pewno masz. Można zrobić na 2 sposoby
1: Odpalanie z kluczyka i przycisku.
2. Tylko z przycisku
http://www.honda.lub.pl/daniel/AAAA0113.JPG
2. Tylko z przycisku
Czyli jak nie ma alarmu to ktos wpada, naciska przycisk i h'astalavista.
mysle ze zeby odpalic trzeba najpierw wlaczyc zaplon kluczykiem i potem masz dwie opcje albo dalej krecisz kluczykiem albo naciskasz guziczek...
NO co ty, najpierw wkładasz i przekręcasz kluczyk. A przycisk uruchamiasz rozrusznik. To tylko dla bajeru jest
jest sporo alarmow ktore z pilota odpalaja silnik w automatach to samo Turbo Timer tez wyjmujesz kluczyk auto dziala - jest milon sposobow by ominac uzywanie kluczyka i zrobienie tego rownie bezpiecznie jak stacyjka ktora defakto dla zlodzieja nie jest za duza przeszkoda - dla mnie bajerek ciekawy!!
Jednal jawiekszym problemem pozostaje blokada kierownicy
Jednal jawiekszym problemem pozostaje blokada kierownicy
dla kogo ?
zlodzieja, ciebie ?
zaden problem
dzieki.
Dzisiaj rano ten problem rozwiązano w BODYSTYLE :lol: Od czwartku moja Hania bedzie odpalana jak prawdziwa wyscigowka. :D
I tak jak napisano wczesniej trzeba kupic przekaznik 30V i po sprawie. Montaz jest podobno latwy. Za przycisk dalem 39$. Jako ciekawostka to za montaz krzykneli 100$. Jest to replika tego co w S2000.
Co do gadzetow w stylu odpalanie samochodu z pilota - to jak ktos lubi zabaweczki to ta jest *****ista. W te wakacje bylem w Hameryce i 3 miesiące jezdzilem Cadillaciem Deville Coupe '92 z zamontowanym takim patencikiem. Uzywalem go za kazdym razem - jakos nie moglem sie powstrzymac. :shock: *****iscie pocieszna sprawa, jak ktos lubi takie rzeczy. Sa tam do kupienia zestawy: pilot 249$ + 150$ montaz +245$ silowniki. Po zamontowaniu z odleglosci 300 stop (jak podawal producent) uruchamiamy silnik i otwieramy sobie: maske, drzwi i bagaznik.
dzieki.
Dzisiaj rano ten problem rozwiązano w BODYSTYLE :lol: .
gdzie ?? :D
bodystyle.pl
ale przed chwila patrzylem i jakos stronka nie dziala :grin:
to w takim razie sie potarguje. Bo mi krzzyknieto 50 :grin:
Mi założyli w Forti. Gratis, jak montowałem nitro. Ale w sumie i tak wyszedłem na minusa. :lol:
bodystyle.pl
ale przed chwila patrzylem i jakos stronka nie dziala :grin:
a nie pomyliles nazwy i adresu :twisted: ??
www.autobody.pl i jest git :wink:
Zwracam honor !!! :oops: :oops: :oops:
jest sporo alarmow ktore z pilota odpalaja silnik w automatach to samo Turbo Timer tez wyjmujesz kluczyk auto dziala - jest milon sposobow by ominac uzywanie kluczyka i zrobienie tego rownie bezpiecznie jak stacyjka ktora defakto dla zlodzieja nie jest za duza przeszkoda - dla mnie bajerek ciekawy!!
odpalanie przyciskiem z pilota alarmu jest IMHO głupie - trzeba zostawic auto na luzie - bo jak nie, to mozna na rozruszniku troche przejechać i narobić sobie strat :wink:
odpalanie przyciskiem z pilota alarmu jest IMHO głupie - trzeba zostawic auto na luzie - bo jak nie, to mozna na rozruszniku troche przejechać i narobić sobie strat :wink:
dla tego montuje się to głównie w automatach tam żeby odpalić trzeba mieć N albo P inaczej nie "zarobi" :wink:
moduł zdalnego odpalania kosztuje coś koło 130 pln
pozdrawiam
abo se kupić taki pstryczek, co by pszet otpaleniem biek zmieniał na looz :D
odkopuje temat aby nowego nie zakładać, mam pytanie i prośbę zarazem potrzebowałbym schematu montażu tego przycisku do EJ6 :) pozdrawiam
Ma ktoś schemat kostki do przycisku Start Engine Button z 8 generacji?
Mam przycisk z kostką z której wychodzą 4 przewody: czarny, czerwony, szary i brązowy.
Chyba ze ktoś już to przerabiał i ma to rozrysowane.
Dziś sprawdzałem przycisk z 8 gena i brązowy z czarnym to przewody od przycisku (naciskając go włącznik je zwiera), natomiast szary i czerwony to przewody od podświetlenia przycisku (czerwony to minus, szary to plus, na odwrót nie zadziała bo podświetlenie jest diodowe).