Zobacz pełną wersję : Popierduje na gazie na wolnych obrotach..
Witam,od paru dni mam taki problem,ze na wolnych obrotach tak do 1500obr tylko i wylacznie jak mam gaz wlaczony,z koncowego tlumika tak jakby ,,popierduje"(mam przelotowy a'la mugen),na paliwie problem ustepuje..silnik pracuje rowno,obroty nie wariuja,nie ma zadnych niepokojacych odglosow,pod autem tez ok,ale przy koncowym slychac takie pierdniecia co pare sekund..niewiem co to moze byc,czy moze to miec zwiazek z tym ze mam dziurawy tlumik ?Albo co moze byc przyczyna takiego zachowania??
kiedy byłeś na regulacji?
Czesc Kolego! Ja mam tak samo na gazie jak odpuszczam gaz to słysze z tlumnika(jadąc na LPG) tzw bicie ala WRC wiesz w sumie mi to nie przeszkadza bo w sumie mam przelot...może tak ma byc...
Czesc Kolego! Ja mam tak samo na gazie jak odpuszczam gaz to słysze z tlumnika(jadąc na LPG) tzw bicie ala WRC wiesz w sumie mi to nie przeszkadza bo w sumie mam przelot...może tak ma byc...
.....przeciez napisal ze ma tak od kilku dni ...... nie ma tak byc.
jedz na regulacje, masz zapewne niewlasciwa mieszanke. zrobilo sie zimniej albo cos sie juz zasyfilo (reduktor, wtryski, filtry) i sie mogl zmienic sklad mieszanki.
nie napisales jaka to instalka, ile ma czasu i w ogole za malo informacji zeby cos konkretnego powiedziec. mozemy sobie gdybac, ale na dzien dobry na regulacje sie udaj.
pozdrawiam
możliwe że masz dysze zapchane i to dlatego,
maxpiotrek
23-11-09, 10:10
a także świece i przewody do sprawdzenia
kotlecik można powiedzieć trzykrotnie odgrzewany :)