Zobacz pełną wersję : Błąd 6-1 ABS-u
Mam zapytanko czy ktoś miał taki błąd 6-1 ABS-u i co było przyczyną w ek4 ewentualnie jak sie go pozbyc robiłem juz reset ABS-u ale dalej ten sam błąd wywala:(
za niskie albo za wysokie napięcie zapłonu -uszkodzone ładowanie, brak IG2 albo uszkodzony moduł abs
co to znaczy te IG2?? powiem tak wymieniałem alternator i aby go wyciągnąc musiałem wyjąć pompe hamulcową po zlozeniu i odpowietrzeniu zapala mi sie ABS ale gdy hamje to gasnie i działa sprawnie ABS gdy przyspieszam to znowu sie zapala zrobilem samodiagnostyke i wywala mi błąd 6-1 zrobiłem reset kompa i znowu to samo co to może byc za przyczyna albo jak ja usunąć? jesli ktos wie to bym był wdzięczny albo jak miał taki bład to niech pisze
mam to samo. zaczęło się gdzieś w lato, kontrolka absu zapalała się zazwyczaj gdy było wilgotno i padał deszcz jednak abs działał prawidłowo. ostatnio podczas porannej gołoledzi dowiedziałem się że już nie działa :( . żadnych innych błędów nie wywala. IG2 to obwód przy komputerze i chyba ma nawet swój bezpiecznik w skrzynce bezpieczników koło kierowcy bezpiecznik nr 17. aby sprawdzić ciągłość tego obwodu należy sprawdzić w złączu 28 stykowym modułu absu dokładnie kabelek nr 3 [czarno/niebieski] czy jest na nim napięcie względem masy jeśli nie ma to już wiemy na czym stoimy