PDA

Zobacz pełną wersję : Błąd 6-1 ABS-u

bow8
03-05-09, 22:10
Mam zapytanko czy ktoś miał taki błąd 6-1 ABS-u i co było przyczyną w ek4 ewentualnie jak sie go pozbyc robiłem juz reset ABS-u ale dalej ten sam błąd wywala:(

emg
04-05-09, 09:32
za niskie albo za wysokie napięcie zapłonu -uszkodzone ładowanie, brak IG2 albo uszkodzony moduł abs

bow8
04-05-09, 16:30
co to znaczy te IG2?? powiem tak wymieniałem alternator i aby go wyciągnąc musiałem wyjąć pompe hamulcową po zlozeniu i odpowietrzeniu zapala mi sie ABS ale gdy hamje to gasnie i działa sprawnie ABS gdy przyspieszam to znowu sie zapala zrobilem samodiagnostyke i wywala mi błąd 6-1 zrobiłem reset kompa i znowu to samo co to może byc za przyczyna albo jak ja usunąć? jesli ktos wie to bym był wdzięczny albo jak miał taki bład to niech pisze

SaYruS
29-10-10, 17:27
mam to samo. zaczęło się gdzieś w lato, kontrolka absu zapalała się zazwyczaj gdy było wilgotno i padał deszcz jednak abs działał prawidłowo. ostatnio podczas porannej gołoledzi dowiedziałem się że już nie działa :( . żadnych innych błędów nie wywala. IG2 to obwód przy komputerze i chyba ma nawet swój bezpiecznik w skrzynce bezpieczników koło kierowcy bezpiecznik nr 17. aby sprawdzić ciągłość tego obwodu należy sprawdzić w złączu 28 stykowym modułu absu dokładnie kabelek nr 3 [czarno/niebieski] czy jest na nim napięcie względem masy jeśli nie ma to już wiemy na czym stoimy