Zobacz pełną wersję : głowica
Witam was drodzy użytkownicy hond ostatnio zdejmowałem u siebie w cifie głowice i mam problem niewiem na ile ją teraz dokręcić na uszczelce niejest nic napisane aha i jeszcze ktoś robił z was głowice?? i czy uszczelke na sucho zakładać czy na smar grafitowy?? może ktos poda mi jakieś informacje :smile:
pozdrawiam
http://img128.imageshack.us/img128/1811/heda2fb.gif (http://imageshack.us)
serdeczne dzięki
okazało zię że mam przekręconą 5 szpilke :cry:
Szpilki można chyba kupić w ASO :!:
w ASO to miożna wszystko kupić ale za jakie pieniądze miał ktoś jakies kłopoty z głowicą czy to tylko ja ma takiego pecha to już 3 uszczelka :cry:
Zadzwoń do ASO i zapytaj o cenę szpilki.
Jeśli Ci padła trzecia uszczelka to albo źle je zakładasz, albo przyczyny należy szukać gdzie indziej. Napisz, jak to się działo z tymi uszczelkami.
kupiłem autko było wszystko w porządku tylko był wyjęty termostat po pewnym okresie zaczeło mi brać dużo wody i zaczą się gotować i grzać wymieniłem uszczelke w sierpniu ubiegłego roku i dwatugodnie temu mi znowu to samo zaczeło się dziać ale to chyba temu że płynu niebyło w chłodnicy i byłem zmuszony przejecheć jakieć 30 km na sucho to temu mogło wydmuchać uszczelke a teraaz założyłem uszczele nową (grafitową) niby dobre one są i zauważyłem że niemoge dokręcić 5 numerycznie szpilki z dobrą siłą tak jak by był ukręcony gwint w bloku i po przejechaniu 300 km znowu to samo kopci mi i grzeje się muszę znowu zdjąć głowice i popatrzeć jak jest przedmuch koło tej przekręconej szpilki to wada tkwi w szpilce a jeśli w innym miejsu to ja już niewiem :cry: najgorsze jest to co z tą szpilką i gwintem w bloku silnika :cry: porażka
Z calym szacunkiem dla Twojego problemu ale przeczytaj ten belkot jeszcze raz i popraw przynajmniej interpunkcje bo tego nie da sie czytac!!
płynu niebyło w chłodnicy i byłem zmuszony przejecheć jakieć 30 km na sucho
Zrobiłeś samochodem 30km z pełną świadomością, że nie masz w ogóle płynu chłodniczego? No ja bym tego pechem nie nazwał...
sory ale ja tego nienazwałem pechem ty tak twierdzisz