Zobacz pełną wersję : Szpilki /problem z felgami/
mam civika 85 r/ mam felgi 15"
i jest mały problem, poniewaz koła mam montowane na szpilkach a nie na śrubach i troszeczke te szpilki sa za krótkie, mało sie da wkrecic nakrętki......
Wiec mam pytanie czy da sie wykrecić szpilki i załozyc zróby, czy moze zastosowac odpowiednie nakretki, które wchodza po czesci pomiedzy szpilke a otwór w feldze przez co wkręcają sie znacznie wiecej.
Czkam na odpowiedz...
Wymień na szpilki odpowiedniej długości ( czyt. dłuższe ). Nie drutuj , bo może się to skończyć bardzo żle i będzie bolało. Te fele 15" to stal czy alu ? Jak alu , to jeszcze wymiana nakrętek Cię czeka.
alu...i to jeszcze bardzo fajne za dobe pieniadze....
czyli mam rozumiec ze je sie da wykrecic...
Wiec jak najlepiej jest to zrobic... ?
czyli mam rozumiec ze je sie da wykrecic...
nie, trzeba wybić
jesli nie wiesz jak sie za to zabrac (a troche jest z tym roboty), podjedz do warsztatu i powiedz ze chcesz wymienic na dluzsze i zaplac za robote.
MOżna wykrecic szpilki ,ale musisz poprostu wkrecic dluzsze i po sprawie to koszt okolo 80 zł za 16 szpilek jak dobrze poszukasz .. ;)
a moze poprostu nakretki masz nieodpowiednie do tej felgi i w tym tkwi problem ?
niemownikomu
03-04-06, 11:04
Witam, też mam taki problem w mojej hondzie felgi maja et35, a zwojow zostalo ok 1.5 - 2 cm czyli troche powyzej dziesieciu zwojow... to starczy czy trzeba wymieniac szpile? i jak to sie bedzie mialo ze stalowkami w zimie, tzn jak zmienie szpile to czy dokrece nakretki bo sa one "zaslepione" na koncu
Mam nakrętki które mogą pomóc w temacie. Felgi juz sprzedałem i mi nie potrzebne.
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=12913
to mozna normalne nakretki zalozyc... koles tak ma w Accordzie i jakos to prosperuje tylko ze jak zalozy zimowki to glopio wyglada :P bo wystaja takie szpile ;) ale ogolnie da sie przezyc ...