Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki lakierr??? POMOCY :)

Matys222
03-05-09, 11:50
Witam

Chciałbym pomalować całego Civic-a...bardzo mi sie podoba niebieski kolor(metallic,kameleon)
Jęśli macie jakiś ładny niebieski kolor na swojej Hani pochwalcie sie.bo nie wiem dokladnie jaki wybrać:)
Dzieki wielkie pzdr

havok
03-05-09, 12:22
Niebieski od NSX lub od Civica 6 gen Si (Electron Blue Pearl).

Matys222
08-06-09, 21:27
Macie więcej propozycji??

Macias_OS
10-06-09, 10:56
na hondzie jazz jest bardzo ladny niebieski

knysha
10-06-09, 13:15
...od Civica 6 gen Si (Electron Blue Pearl).

Yeap.

a_rek
11-06-09, 13:26
harvard blue pearl b63p

lucas2f2f
30-08-09, 01:02
Witam, podłączę się do tematu, planuję lakierowanie całej Hani i w grę wchodzi kolor czarny... Na razie jestem za czarną perłą tylko że nie wiem czy trzymac się oryginalnego lakieru Hondy czy są jakieś ładniejsze lakiery perłowe... Gdyby ktoś mógł zaproponowac jakąś fajną czarną perłę i ewentualnie podesłac foty to prosiłbym o sugestie , rady... Pozdrawiam

sane
30-08-09, 01:18
czarny z palety nowego bmw 7 :)

havok
30-08-09, 10:29
Tu masz parę propozycji co do czarnego:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=38552

A tak generalnie polecam pójść do jakiegoś lakiernika, niech Ci pokaże próbki różnych czarnych lakierów, bo inaczej na zdjęciach, a inaczej na żywo to wygląda.

lucas2f2f
30-08-09, 12:00
Tu masz parę propozycji co do czarnego:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=38552

A tak generalnie polecam pójść do jakiegoś lakiernika, niech Ci pokaże próbki różnych czarnych lakierów, bo inaczej na zdjęciach, a inaczej na żywo to wygląda.

Dzięki, link bardzo pomocny... Ale doszedłem do wniosku,że dobry sposób to podkraśc kolor z innej marki.
Jak znajdę jakis fajny czarny na innych autach to poszukam oznaczeń kodowych i będę miał kilka opcji. A po za tym będę mógł przekonac się jak lakier wygląda na żywo...

kurgan
31-08-09, 07:39
z doswiadczenia napisze ci... nie kombinuj z lakierem czyt. nie rob kolorow, ktorych potem nie kupisz, albo nie domieszasz w zaden sposob. kameleon w przypadku porysowania jednego elementu przez jakiegos pajaca, bedziesz musial raczej na pewno malowac wtedy caly bok.

wez kolor z konkretnej palety danej marki, nie baw sie w mieszanie samodzielne.

amator
31-08-09, 08:40
Ja mam Civic-a pomalowanego jakieś 3/4 miesiące temu w czarną perłe z palety seata/vw. Jeśli chcesz zobaczyć na żywca to możemy się gdzieś w Wawie ustawić :).

lucas2f2f
31-08-09, 17:47
Ciekawy pomysł amator, będę w wawie dopiero 8 września i chętnie bym zobaczył jak to wygląda na żywo... A jaki koszt lakieru i ogólnie lakierowania Cię wyniósł? Jak możesz to napisz mi na PM