Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : strzelające drzwi..

arsh
02-05-09, 22:13
j.w.

chodzi o to, że wszystkie drzwi (oprócz strony kierowcy) strzelają przy otwieraniu.. smarowałem ale to nic nie daje.. to wyglada tak jakby ta śrubka co tam drzwi trzyma tak przeskakiwała i to wydaje taki dźwięk i nie wiem..

drex87
03-05-09, 09:12
jak otwierasz dzwi masz ogranicznik i jest tam taki bolec wes młotek i spróbój go lekko dobic powinno pomuc

MikeFoto
03-05-09, 09:36
j.w.

chodzi o to, że wszystkie drzwi (oprócz strony kierowcy) strzelają przy otwieraniu.. smarowałem ale to nic nie daje.. to wyglada tak jakby ta śrubka co tam drzwi trzyma tak przeskakiwała i to wydaje taki dźwięk i nie wiem..

U mnie jest dokładnie odwrotnie :) Wszystkie drzwi są OK, tylko od kierowcy strzelają :(. Strzelają w miejscu tego ogranicznika (tak chyba nazywa sie ta plaska blaszka wchodząca w drzwi). A strzelają jedynie w pewnym kącie otwarcia.

jak otwierasz dzwi masz ogranicznik i jest tam taki bolec wes młotek i spróbój go lekko dobic powinno pomuc

drex87, mógłbyś odrobinkę doprecyzować? Dobić tą blachę? Ale jak w dół, w górę, w drzwi? Ciekawy jestem bo to strzelanie mnie dobija....

drex87
03-05-09, 10:07
chodzi o to ze ogranicznik do karoseri jest mocowany takim bolcem spróbuj go leko dobic (czyli pukasz młotkiem od góry) bynajmnie u mnie to pomogło chodzi o to co jest zaznaczone kółkiem na fotce http://images44.fotosik.pl/117/d8b99b52e1a969ebm.jpg (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d8b99b52e1a969eb)

arsh
03-05-09, 10:38
czyli mam bić od dołu w ten ogranicznik ? o ten bolec ci chodzi co jest w kółku i jest zaznaczony strzałką?

drex87
03-05-09, 12:01
tak o ten bolec tylko bij go od góry aby bardziej wszedł!!!

crash
04-05-09, 11:14
milion razy było na forum ... zamknąć

teg
06-05-09, 17:23
Może i było milion razy ale co z tego, skoro pomogło? Mój kolega w 5D '95 ma ten sam problem, jutro mu poradzę żeby dobił ten bolec - więc jednak jałowy ten temat nie jest.

Jezior.92
19-02-15, 18:12
Witam,

nie chciałem zakładać nowego tematu o tym samym wątku więc odświeżam ten.

Czy mógł by ktoś wrzucić zdjęcie tego "bolca"? Mam ten sam problem ale nie wiem o który "bolec" chodzi.

sweet
19-02-15, 23:13
Otwórz drzwi i zobacz na czym one się trzymają.
2 zawiasy a pomiędzy nimi wiązka z przewodami i płaski kawał metalu z bolcem