PDA

Zobacz pełną wersję : problem z car audio

criss20
01-05-09, 19:33
A czy moglby mi ktos powiedziec dlaczego ja w glosnikach slysze taki jakby pisk i trwa on jednostajnie taki ciagly sygnal jest jak by prad przechodzil czy cos kolo tego. Dodam ze mam wzmacho firmy balupunkt model gta 460 800w subwoffer 600w radio pionier deh P6800mp i glosniczki z przodu i z tylu i to mam podlaczone + od aku do wzmacha minus od wzmacha do karoserii bo tak pisalo w instrukcji a reszta jest jak powinna

LechuLK
03-05-09, 15:17
A kable którędy masz poprowadzone? Bo chyba najlepiej jak się poprowadzi zasilające wzmacniacz lewym progiem a sygnałowe prawym. Ten pisk jest na odpalonym silniku czy zgaszonym? Czy bez różnicy?

criss20
03-05-09, 17:44
zasilajace z prawej sygnalowe z lewej ale minus mam do karoserii podlaczony pisk jest na odpalonym silniku po wylaczeniu nie ma go

mario1982
03-05-09, 21:49
Załóż filtr przeciwzakłóceniowy. np coś takiego :
http://www.allegro.pl/item623162541_masz_zaklocenia_na_wzmacniaczu_filtr _audio.html

Problemy mogą również generować kable sygnałowe jeśli są marnej jakości ( ale wtedy będzie bardziej buczeć i strzelać)
Jeśli sygnał zwiększa częstotliwość wraz ze wzrostem obrotów to na 90% to będzie brak tego filtra.

JarekEJ2
05-05-09, 22:28
A szumi w głośnikach podpiętych tylko pod wzmacniacz czy we wszystkich???

Cubus
06-05-09, 09:24
Wchodzą jakieś zakłócenia, sprawdź czy kable sygnałowe nie idą koło przewodów pompy paliwa, alternatora, itp. Spróbuj je puścić luzem i sprawdź jak jest wtedy. Opcją drugą jest zmniejszenie gaina do poziomu gdzie pisk jest niesłyszalny, ale to półśrodek. Poza tym problem dość częsty i nie raz był już poruszany.

caraudiosystem
07-05-09, 20:42
Uszkodzone radio, najprawdopodobniej zwarłeś podłączonymi kablami RCA do masy i po sprawie, jeśli filtry nie pomogą koniecznością będzie naprawa radia, podobnie miał GrZeSiEk możesz zapytać jego co zrobił.