PDA

Zobacz pełną wersję : Szyberdach sie nie zamyka (V gen coupe)

r2_d2
12-03-06, 15:25
Szyber fabryczny, elektryczny. Konkretnie sie nie domyka z prawej strony, już podczas opuszczania. Musze sie niezle nagimnastykowac, by go domknac - silniczek raczej dziala, wiec to chyba cos z prowadnicami. Generalnie chyba samo okno jest jakby krzywe, poniewaz dla odmiany, po lewej stronie sa na dachy rysy od otwierania (zaraz przy uszczelce).
Generalnie potrzebuje rady:
-probowac dlubac przy nim samemu, wtedy kazda sugestia "co i jak" mile widziana
-oddac fachowcom, wtedy namiary na kogos konkretnego w Lodzi lub okolicach
Dodam, ze sprawa dosc pilna, bo opoznia mi dokonczenie poprawek blacharskich (wyzej wspomniane rysy na dachu).

jaqb
12-03-06, 21:31
w wawie masz dobry warsztat od szyberdachow na tylach bylego FSO

r2_d2
12-03-06, 21:34
"troche" za daleko :wink:

Qukie
21-05-06, 14:30
Nie wiem czy juz zrobiłeś, ale jeśli Ci rysuje dach to musisz odkręcić śrubkę, która trzyma blachę na prowadnicy (3 po kazdej stronie) i podniećś troszkę blache, miałem tak samo. Śruby są na imbus i lepiej je najpierw polać WD40.

r2_d2
21-05-06, 17:19
szyber juz zrobiony, tzn. wymieniony, bo tak było taniej, ale watpie by u mnie wystarczylo odkrecenie srob, bo linki przeskakiwaly tylko z jednej strony.

marcinEZG
22-05-06, 17:01
ja tez mam elektryczny szyberdach tylko ze u mnie jest taki problem ze jak chce go uchylic to zacina sie dopiero po jakis 3-4 probach uchyla sie do konca. przesuiwa sie do tylko bez problemu. co go boli??

Lynx
22-05-06, 20:47
szyber juz zrobiony, tzn. wymieniony, bo tak było taniej, ale watpie by u mnie wystarczylo odkrecenie srob, bo linki przeskakiwaly tylko z jednej strony.

A jaki koszt takiej wymiay? Moze byc na PW

Qukie
22-05-06, 23:18
Nie, nie na PW bo też chciałbym wiedzieć po ile trzeszczy nowy daszek i skąd go wziąć tanio

r2_d2
24-05-06, 14:48
ja tez mam elektryczny szyberdach tylko ze u mnie jest taki problem ze jak chce go uchylic to zacina sie dopiero po jakis 3-4 probach uchyla sie do konca. przesuiwa sie do tylko bez problemu. co go boli??
Sprawdz czy uszczelka nie przeszkadza - ja tak mialem, przesmarowalem i spokoj.

Dach kupilem na allegro 170 z przesylka, a przelozenie to koszt 150zl, generalnie duzo, ale koszt linek i ich wymiana, to 500zl, wiec sporo wiecej. Kolor można kupić dowolny, bo blache da sie przelozyc

marcinEZG
24-05-06, 16:21
musze nasmarowac dziada i sie zobaczy 8)

Lipek
03-10-06, 22:04
Witam, mam nastepujacy problem z szyberdachem: gdy chce uchylic, uszczelka wydaje sie go blokowac, dopiero gdy mu pomoge-otwiera sie i dalej z odsuwaniem niema juz problemu. Smarowalem juz uszczelke i pomagalo (i nadal pomaga) , ale po krotkim czasie znowu trzeba smarowac- i tak w kolko- jest na ten problem jakis konkretny sposob? (dodam tylko, ze przesmarowalem ja wazelina techniczna jakis czas temu-przed ta czynnoscia problemu nie bylo).

michal750
03-10-06, 22:24
http://tuningforum.pl/1-vt64752.html?start=0

kosiniak
03-10-06, 22:28
tp://tuningforum.pl/1-vt64752.html?start=0
sory ze nie na temat ale fajnie bylo zoabaczyc te stare posty i zgraciale fury ziomow :D

Lipek
03-10-06, 22:58
Dzieki za informacje, bede kombinowal :smile:

[ Dodano: Czw 05 Paź, 2006 ]
Czy do ktos spotkal sie moze z takimi preparatami: http://moto.allegro.pl/item131530025_moje_auto_silikon_do_uszczelek_samoc hodowych_.html
http://moto.allegro.pl/item131564783_wurth_sztyft_do_konserwacji_uszczele k_przed_zima_.html ?

YodaMaster.
05-10-06, 17:46
U mnie jest taki problem z szyberdachem ze musze mu pomoc przy otwieraniu ale tylko i wylacznie kiedy jest mokro po deszczu lub po myjni pozatym otwiera sie bez problemow

szpulek
07-10-06, 13:06
mialem taki problem w sciaganej do polski dla kumpla eg3.. wystarczylo obsmarowac uszczelki smarem silikonowym czy nawet wazelina :lol: i zaczelo dzialac bez popychania :twisted: pzdr

cichy_
23-11-06, 21:38
witam. ja mam taki problem że szyber się otwiera, ładnie idzie nad dach do tyłu , ale jak go zamykam to się opuszcza, opada na dach i ściąga do środka rysująć go, zamiast się opuścić dopiero pod końcem. jest na to jakiś sposób, da się naprawić?

mick
28-11-06, 22:12
a moj w ogole nie chce sie otwierac.. silniczek slychac ze dziala ale cos go musi bardzo blokowac. probuje mu pomoc pchajac, uderzajac.. niestety nic... pomocy!

Maroo1981
07-09-14, 14:14
U mnie 2 lata SZYBERDACH idealnie działał "ładnie płynął" WD40 nie pomagał i inne płyny do uszczelek też nie pomagały.
Na orlenie są różne plaki ale jeden jest super nabłyszczający kosztuje około 20zł. Proponuje ten. Inaczej szyberdach będzie się zacinać obojętnie czym innym posmarujemy (moge tu dać zdjęcie tego plaku).

Dzisiaj już bardziej się zacina i słychać jak silniczek czasem "chrząka".