PDA

Zobacz pełną wersję : Szyberdach - denerwujący problem

func
01-05-09, 12:58
Witam. W mojej Hondzie MB1 D16Y2 mam mały problem z szyberdachem, a mianowicie podczas jazdy gdy np mijam się z ciężarówką, albo mocniej zawieje wiatr szyber zaczyna hałasować, uszczelki wystają nad linię dachu a to powoduje że szyber się "podrywa" i świszcze. Czy jest jakiś sposób, żeby go docisnąć bo silniczek z dociśnięciem nie daje sobie rady. Czy użyć klucza i tej śruby w podsufitce czy są inne sposoby regulacji?? Pozdrawiam.

clientR
04-05-09, 07:26
Miałem podobny problem w EJ6, usczelka wystawała po za linie dachu niestety siedziała pod nią rdza która powodowała wypiętrzanie się uszczelki w górę, problem (hałas) znikł gdy wymieniłem szyber(tafle szklaną) na "nowy" w lepszym stanie z rozbita

Boniar
08-05-09, 22:30
przykładowo w moim 11 letnim MA pojawiły się już luzy na śrubach na których pracuje szyber (powyżej 100km/h hałas na uszczelkach ) - dokręcenie ich raz na pół roku zazwyczaj pomaga przy takich nieszczelnościach :)

teg
08-05-09, 22:35
A ja się zastanawiałem, co mi tam tak świszcze! No to dzięki, zobaczę u siebie czy jakiegoś luzu nie ma. Też uszczelka lekko wystaje.