Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem ze stykiem

Daniello205
30-04-09, 21:14
Generalnie chodzi o podświetlenie tabilcy rejestracyjnej. Wcześniej miałem przepaloną żarówkę i przy wymianie zdecydowałem się na LEDy. Zamontowałem je i było wszystko OK. po jakimś czasie kumpel zauważył że jedna miga, później raz świeciła raz nie aż w końcu całkiem nie świeci. Żarówka jest w 100% sprawna mimo to nie świeci. Inna wsadzona w jej miejsce zachowuje się tak samo. Po mocnym dociśnięciu świeci ale gdy się ją puści przestaje świecić. Nie wiecie co może być przyczyną? Macie jakiś pomysły jak to rozwiązać?

Marecki
30-04-09, 22:01
Pewnie jest tam taka blaszka, która wgięła Ci się za bardzo do środka i teraz trzeba ją odgiąc.

Daniello205
01-05-09, 09:50
Hehe właśnie to nie ta blaszka bo jest wygięta prawidłowo. Dzisiaj znowu będę z tym kombinował

Daniello205
02-05-09, 10:00
Temat już ogarnięty. Można zamknąć

qba1983
02-05-09, 10:50
dobra... ogarniety... ale jak pytasz i nawet nie dostales odpowiedzi, to wpadalo by napisac coz to byl za problem... ktos, ma Ci pomoc, ale ty komus to juz nie bardzo??
zostawil bys cos dla potomnych

Marecki
02-05-09, 13:54
dobra... ogarniety... ale jak pytasz i nawet nie dostales odpowiedzi, to wpadalo by napisac coz to byl za problem... ktos, ma Ci pomoc, ale ty komus to juz nie bardzo??
zostawil bys cos dla potomnych

Absolutnie zgadzam się z przedmówcą...

Daniello205
02-05-09, 19:53
No dobra. Więc kabelek był zerwany i po prostu należało go połączyć. Na tym polegał cały problem.