PDA

Zobacz pełną wersję : świecący sie non stop czek- nie odpala

jaj0ne
28-04-09, 16:28
Witam mam wielki problem, a potrzebuje pilnie samochód więc prosił bym o szybką odpowiedz

civic EH2 b7 93r

a problem jest taki ...

przychodze do auta chce zapalić
-zaświeca sie check engine i nie gaśnie ,
-nie słychac pompy paliwa ale przekaźnik sie załacza bo słychac go
-nie da sie odpalić auta (tzn da sie raz na 10 na LPG odpalić ale kompletnie obrotów auto nie trzyma)

więc sprawdziłem obwód pompy . - sprawny ,
sprawdziłem pompe - działa
połaczyłem styk 5 i 7 w kostce pompy i tez pompa śmiga
przelutowałem przekaźnik na wszelki ... i nic

słyszałem że podobno moge nie miec zasilania ECU ?

nie wiem co robić :( a w dodatku autem chciałem jechac na swój własny ślub !!

POMOCY !!

tyniek
28-04-09, 16:35
Mialem tak samo jak ty i padl mi komputer. Pozycz od kogos jak masz mozliwosc kompa i sprawdz jak bedzie.

jaj0ne
28-04-09, 16:43
mówisz ze komp .. ? sprawdze zaraz przełoże i zobaczymy ale cos mi sie wydaje że było by to zbyt piękne

niestety to nie komp ani przekaźnik , przełożyłem oby dwa i nic dalej

tyniek
29-04-09, 15:34
Hmm to nie wiem. Juz co to moze byc. U mnie to byl komp. Hmm najlepiej umowi sie z jakims konkretnym elektrykiem. To bedzie rozsadne rozwiazenie bo ja dalem na poczatku do jednego warsztatu i skasowali mnie 250 zl za wymiane cewki i cos tam jeszcze, po czym wyjechalem od nich i po pol godzinie znow to samo. Wiec najlepiej dobrego elektryka wez.

muzammil
29-04-09, 18:35
ja bym stawial na komputer(a raczej na zasilanie, mase itd skoro podmiana kompow nic nie dala), niegasnacy check oznacza blad jednostki sterujacej czyli ECU.

jaj0ne
13-05-09, 09:14
pomiezyłęm i masy wszystkie są OK zasilanie moze padło ... jedynie co zauwazyłęm ze jak podłącze największe złącze do ECU to zapala sie czek

chyba oddam auto do elektryka .. bo cięzka sprawa