PDA

Zobacz pełną wersję : Dolot- co z tym zrobic ?- kto doradzi ??

kubaszow
27-04-09, 21:11
Witam wszystkich!!
Panowie i Panie:) Mam civica D16Y7 z przepustnica od D16y8, zrobiony wydech i do tego Shorta ze stożkiem <simoty>niestety bez doprowadzenia zimnego powietrza i gdy sie pod maska cieeepło zrobi auto troche sie muli :mad: dzwiek jest fajny ale na dluzszych trasach troche meczacy!
Pytanie co zrobic sensownego z tym dolotem zeby nie bylo takiego mulenia i bylo troszke ciszej...

1- co myslicie o serii od D16Y8 ( czy podejdzie do D16Y7)i czy jest to dobre rozwiazanie)
2- zabudowac ten stozek i doprowadzic zimne powietrze ( ciszej niestety nie bedzie)
3- CAI ??? ( czy bedzie ciszej jesli stozek bedzie w zderzaku?? )

prosze o wypowiedzi:)

havok
27-04-09, 21:18
1. Tak, ale pod warunkiem, że cały kolektor ssący weźmiesz.
3. Będzie ciszej. Ale zawsze jest coś za coś (uwaga na kałuże).

kubaszow
27-04-09, 21:38
Maly błąd w druku:) mam caly kompletny kolektor od D16Y8-sorki

Jeszcze pytanie o osiagi jak duza bedzie rozniac jesli zaloze serie od D16Y8 zamiast shotra ??na + czy na - ??

skolopendra
27-04-09, 21:54
od D16Y8 zamiast shotra ??na + czy na - ??

na 100% to tylko na hamowni się dowiesz

eXcential
28-04-09, 20:40
Ja mam stożek tak zabudowany, w wersji aktualnej box jest wewnątrz obłożony matami polimerowymi APP, a od zewnątrz bitumicznymi z warstwą aluminiową, oczywiście obowiązkowo powietrze ze zderzaka. Na pewno jest ciszej i zimniej

http://img178.imageshack.us/img178/7159/44fv3.jpg

DjMariush
28-04-09, 21:37
Ja bym nie kombinowal ze stozkiem w zderzaku. Pociagnij sobie aluflexa ze zderzaka i wylot skieruj na stozek. Co prawda ja mam tylko wkladke KN,ale jak ostatnimi dniami przygrzewa, to Hania mimo to 3ma forme ponad norme ;P

PS eXcential respekt ta wykonanie obudowy ;)

kubaszow
29-04-09, 08:46
Dzieki Panowie za porady!
A co powiecie na taki pomysł zeby taką siakąś zabudowe wsadzic ze stożkiem pod zderzak z i tam doprowadzic zimne powietrze ze zderzaka??
-nie zamoknie,bo zabudowane bedzie:)
-i podobno dłuższa rura a'la CAI lepiej wpływa na Hondziny (chyba ze sie myle)??

Co wy na to??:)

ziomal007
29-04-09, 08:52
Przy CAI temp powietrza ma najniższa temp i stąd również najlepsze przyrosty.
Na stożek można zawsze założyć hydroshielda Injena na przykład i śmigać w deszcz.

Tylko najważniejsze , nie możesz się władować w dużą kałuże bo hydro nawet nie pomoże ...

DjMariush
29-04-09, 09:10
Dzieki Panowie za porady!
A co powiecie na taki pomysł zeby taką siakąś zabudowe wsadzic ze stożkiem pod zderzak z i tam doprowadzic zimne powietrze ze zderzaka??
-nie zamoknie,bo zabudowane bedzie:)
-i podobno dłuższa rura a'la CAI lepiej wpływa na Hondziny (chyba ze sie myle)??

Co wy na to??:)

No to juz bardzo dobry pomysl:) Chlodno,swiezo i sucho. A Hanie lubia dluzsze doloty,ale jak dluzsze nie badano :confused: Kiedys znalazlem na forum jak chyba Godula hamowal jakiegos fiata z dolotem 0cm, 15cm i 45cm i najlepsze wyniki mocy i momentu byly wlasnie na tym najdluzszym dolocie.

Raju
04-05-09, 13:34
ale reakcja na gaz to już nie najlepsza... Im dłuższy dolot tym większy laag.