Zobacz pełną wersję : Klimatyzacja ..syczy, u was też?
WItam, Auto to ep2 03 z klimatyzacja automatyczną.
Czy to normalne że po włączeniu klimatyzacji np w trybie manulanym czyli na lekki nadmuch słychać syczenie z układu?Czy tak ktoś miał? Syczenie ustaje po dłuższej chwili. Inna sprawa że ostatnio klima słabiej chłodzi..No i pytanie ile wchodzi czynnika do klimy?
Witam,
nie wiem jak w automacie, ale u mnie w manualu nic nie syczy...
Jak jesteś z Warszawy/okolic to na PW mogę podać namiary na zaufanego znajomka, który sprawdzi cały układ i w razie czego zrobi co trzeba/wyjaśni/podpowie...
pozdro :cool:
U mnie syczy trochę zaraz przy starcie później podczas rozłączania już nie albo ciszej. Za to mocno syczało jak brakowało czynnika. W mnie norma czynnika to 500-550 g. Facet w zeszłym roku nabił mi 550 i do dziś jest ok. Jak bedziesz nabijał to weź z kontrastem. Zaoszczędzisz sobie ponownego nabijania jak masz nieszczelność
No i już wszystko jasne, syczenie a po jakimś czasie coraz to słabsze chlodzenie to jak stwierdzil gosc od klimy prawidlowy objaw przy braku czynnika.Tak wiec klima już nabita, mrozi aż miło i nie syczy.Dziekie za pomoc. Acha nie mam pojecia ile tego tam wcisneli, zapomniałem zapytać.
Jak miałeś tak duży ubytek to może nie pochodzić za długo, niestety. U mnie była micronieszczelnośc na skraplaczu. Trudno to znaleźć bez kontrastu